Skip to main content

Εντόπισε και διέσωσε 54 αλλοδαπούς σε Χίο και Σάμο το Λιμενικό

Πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Παρασκευής Σάμου από σκάφος του Λιμενικού.

Στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής προέβησαν στον εντοπισμό και τη διάσωση 54 αλλοδαπών σήμερα το πρωί.

Πιο συγκεκριμένα, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Παρασκευής Σάμου από σκάφος του Λιμενικού.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους, με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους που βρισκόταν στην περιοχή, προέβησαν στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου. 

Μάλιστα, την ίδια περίπου ώρα, ναυαγοσωστικό καθώς και περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Ελένης Χίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με 43 μετανάστες.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού σκάφους, με τη συνδρομή του περιπολικού σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου. 

Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικά Λιμεναρχεία Σάμου και Χίου.