Skip to main content

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους των Αιθιοπικών Αερογραμμών

Οι ομάδες έρευνας εντόπισαν το σημείο όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα τμήματα του αεροσκάφους των Αιθιοπιακών Αερογραμμών που κατέπεσε ανοικτά των ακτών του Λιβάνου τον περασμένο μήνα με αποτέλεσμα να σ
Οι ομάδες έρευνας εντόπισαν το σημείο όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα τμήματα του αεροσκάφους των Αιθιοπιακών Αερογραμμών που κατέπεσε ανοικτά των ακτών του Λιβάνου τον περασμένο μήνα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 90 άνθρωποι, ανακοίνωσε ο λιβανέζος υπουργός Μεταφορών Γάζι Αρίντι.

«Εντοπίσαμε το σημείο όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα κομμάτια του αεροσκάφους σε βάθος 45 μέτρων. Αυτό είναι πολύ μεγάλη πρόοδος», επισήμανε ο Αρίντι, αλλά δεν διευκρίνισε αν πρόκειται για τον σκελετό του αεροσκάφους.

Ο ίδιος είπε ακόμα πως το σκάφος «Ocean Alert» χτενίζει την περιοχή αυτή της Μεσογείου και παίρνει φωτογραφίες ώστε οι ερευνητικές ομάδες να έχουν μια καλύτερη εικόνα των ευρημάτων.

Το Μπόινγκ 737-800 κυρίως με Λιβανέζους και Αιθίοπες επιβάτες και προορισμό την Αντίς Αμπέμπα συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της λιβανικής πρωτεύουσας στις 25 Ιανουαρίου.

Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Ramage εντόπισε τα «μαύρα κουτιά» στη θάλασσα σε βάθος 1.300 μέτρων στις 27 Ιανουαρίου, αλλά δεν έχουν ακόμα ανασυρθεί.

Τα «μαύρα κουτιά» θα ρίξουν φως στο γιατί ο πιλότος δεν ακολούθησε τις οδηγίες του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου της Βηρυτού.

Το αεροσκάφος, από τα μέχρι τώρα στοιχεία, έκανε μια απότομη στροφή πριν χαθεί από τα ραντάρ. Όμως είναι πρόωρο να μιλήσει κανείς για λάθος του πιλότου. Μέχρι τώρα έχουν βρεθεί 15 πτώματα.

Το αεροσκάφος που είχε κατασκευαστεί πριν οκτώ χρόνια, είχε υποβληθεί σε έλεγχο στις 25 Δεκεμβρίου και δεν είχε εντοπιστεί κανένα τεχνικό πρόβλημα.