Skip to main content

Και δεύτερο φορτίο με πάνω από 24 κιλά κοκαΐνη ανάμεσα σε μπανάνες-vid

Με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών εντοπίστηκε το Σάββατο κοκαΐνη βάρους μεγαλύτερου των 24 κιλών

Στην κατάσχεση κοκαΐνης βάρους μεγαλύτερου των 24 κιλών προχώρησαν το απόγευμα του Σαββάτου οι αρχές, μια εβδομάδα μετά τον εντοπισμό αντίστοιχης ποσότητας σε παρόμοια υπόθεση (δείτε εδώ).

Συγκεκριμένα, προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας / Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης αιτήθηκαν από το Α' Τελωνείο Θεσσαλονίκης τη δέσμευση εμπορευματοκιβωτίου γεμάτου με μπανάνες, προερχόμενο από Λατινική Αμερική.

Ακολούθησε φυσικός έλεγχος στο μηχανισμό ψύξης του εμπορευματοκιβωτίου, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών ''Μπόμπερ', όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι ανισοβαρή πακέτα άνω του ενός κιλού το καθένα , τα οποία περιείχαν κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους είκοσι τεσσάρων κιλών, είκοσι τεσσάρων γραμμαρίων και έξι χιλιογραμμαρίων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε επίσης το εμπορευματοκιβώτιο – ψυγείο ως μέσο απόκρυψης και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Ο εντοπισμός των ναρκωτικών έγινε σε συνέχεια της κατάσχεσης εμπορευματοκιβωτίου γεμάτου με κοκαΐνη στις 2 Αυγούστου πάλι στη Θεσσαλονίκη.