Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019
x

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΟΡΟΣ ΣΤΟ ΒΥΘΙΣΜΕΝΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΕΜΙΛΙΑΝΟ ΣΑΛΑ (VID)

Ο 28χρονος Αργεντινός επιθετικός, καθώς και ο πιλότος του αεροσκάφους, Ντέιβιντ Ιμποτσον, αγνοούνται εδώ και δύο εβδομάδες - Τα πρώτα υποβρύχια πλάνα

Μία σορός έχει εντοπιστεί στα συντρίμμια του βυθισμένου αεροπλάνου που μετέφερε τον ποδοσφαιριστή Εμιλιάνο Σάλα στη Μάγχη, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρμόδιες αρχές.

Ο 28χρονος Αργεντινός επιθετικός που ταξίδευε από τη Γαλλία στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς μόλις είχε πάρει μεταγραφή από τη Ναντ στην Κάρντιφ, καθώς και ο πιλότος του αεροσκάφους, Ντέιβιντ Ιμποτσον, αγνοούνται εδώ και δύο εβδομάδες ενώ τα συντρίμμια του αεροπλάνου εντοπίστηκαν χθες από ιδιωτική εταιρεία ερευνών.

Η βρετανική Υπηρεσία Ερευνών Αεροπορικών Ατυχημάτων δήλωσε ότι εντόπισε την σορό χρησιμοποιώντας μια υποβρύχια κάμερα και ότι «εξετάζει τώρα τα επόμενα βήματα, σε συνεννόηση με τις οικογένειες του πιλότου και επιβάτη, και την αστυνομία».

Παράλληλα, δόθηκε στην δημοσιότητα η πρώτη υποβρύχια φωτογραφία του μοιραίου μονοκινητήριου αεροπλάνου.

Το αεροπλάνο είχε εξαφανιστεί στις 21 Ιανουαρίου, εκτελώντας το δρομολόγιο, Ναντ -Κάντριφ. Χάθηκε από τα ραντάρ πάνω από τη Μάγχη και συγκεκριμένα ενώ βρισκόταν σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων βορείως του νησιού Γκέρνζι.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ