Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022
x

ΜΕΤΡΟ: ΑΠΟ ΙΟΥΝΙΟ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ- ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΩΘΕΝ ΕΓΝΑΤΙΑΣ

Οι εργασίες στο μεγαλύτερο τμήμα του σταθμού της Βενιζέλου, οι οποίες αφορούν την κατασκευή του ίδιου του σταθμού, θα ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο

Μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο μεγαλύτερο τμήμα του σταθμού της Βενιζέλου, οι οποίες αφορούν την κατασκευή του ίδιου του σταθμού, παράλληλα με κάποιες εκκρεμείς αρχαιολογικές εργασίες που επιβλέπει το υπουργείο Πολιτισμού.

Την ανακοίνωση για την έναρξη των εργασιών έκανε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος στο πλαίσιο παρουσίας του στον σταθμό της 25ης Μαρτίου για την απελευθέρωση του εργοταξίου προς την οδό Σόλωνος.

Διαβάστε: Σταθμός μετρό στη Μαρτίου - Λαμαρίνες τέλος σε μεγάλο τμήμα - «Συνεπείς απέναντι στην πόλη»

«Προχωράμε πολύ γρήγορα στην ολοκλήρωση του έργου και σε εκείνο το σημείο» επισήμανε ο κ. Ταχιάος.

Αναφορικά με το άνωθεν της Εγνατίας τμήμα της οδού Βενιζέλου ο ίδιος παραδέχτηκε ότι υπάρχουν εκκρεμείς αρχαιολογικές εργασίες. «Εκεί πρέπει να γίνει μια ανασκαφή. Το θέμα είναι ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο για την αρχαιολογική υπηρεσία να εποπτεύει παράλληλα δύο ανασκαφές. Αυτό μας έχει οδηγήσει σε μια μικρή καθυστέρηση για την οποία οφείλουμε να απολογηθούμε αλλά είναι ανωτέρα βία. Ο στόχος μας είναι μέχρι τέλους του έτους να έχουμε αποδώσει σε χρήση μια λωρίδα κυκλοφορίας στο πάνω τμήμα της Βενιζέλου, διότι προφανώς πρέπει να κατασκευαστεί και η δεύτερη είσοδος του σταθμού. Καταλαβαίνω ότι εκεί οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και δικαίως αλλά είναι καθυστερήσεις εκτός της επιθυμίας της Αττικό Μετρό».

Ο κ. Ταχιάος αναφέρθηκε και σε άλλα τμήματα δρόμων που αναμένεται να απομακρυνθούν τα εργοτάξια.

Όπως είπε αύριο θα δοθεί στην κυκλοφορία ακόμη ένα τμήμα της οδού Δελφών στον σταθμό Φλέμινγκ: «Δεν έχουν τελειώσει ακόμη όλες οι εργασίες αλλά είναι σημαντικό ότι ανοίγει η Δελφών η οποία θα έχει πλέον στο μεγαλύτερό της μήκος με απρόσκοπτη κυκλοφορία» ανέφερε ο κ. Ταχιάος και συνέχισε λέγοντας: «Πολύ σύντομα θα δούμε και τις αντίστοιχες διαμορφώσεις και στην άλλη πλευρά της πόλης, δηλαδή από την πλατεία Δημοκρατίας μέχρι και τον Σιδηροδρομικό Σταθμό».

Αναφορικά με τον σταθμό της Αγίας Σοφίας επισήμανε ότι γίνονται σημαντικές παρεμβάσεις στο κομμάτι άνωθεν της Εγνατίας ώστε όπως είπε να ολοκληρωθεί η μορφή του αρχαιολογικού σκάμματος, για να αποτελέσει τμήμα της πλατείας Μακεδονομάχων η οποία θα αποδοθεί στον κόσμο σε συνέχεια του άξονα της Αγίας Σοφίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ