Skip to main content

Εντός της εβδομάδας οι προσφορές για τις ομολογίες της ΕΤΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες από μεγάλη τράπεζα του Λονδίνου που έχει βασικό ρόλο στην έκδοση αυτή, οι ομολογίες θα έχουν πενταετή ή το πιθανότερο επταετή διάρκεια.
Εντός της εβδομάδας, η Εθνική Τράπεζα θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών για την έκδοση καλυμμένων ομολογιών συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες από μεγάλη τράπεζα του Λονδίνου που έχει βασικό ρόλο στην έκδοση αυτή, οι ομολογίες θα έχουν πενταετή ή το πιθανότερο επταετή διάρκεια, ενώ το επιτόκιο που θα τιμολογηθεί αναμένεται να είναι euribor +1%-1,1%.
Τις προηγούμενες ημέρες κορυφαία στελέχη του ομίλου, μεταξύ αυτών ο Άνθιμος Θωμόπουλος, ο Πέτρος Χριστοδούλου και ο Πωλ Μυλωνάς, βρέθηκαν στο Λονδίνο, το Παρίσι, την Φρανκφούρτη, το Μόναχο και το Άμστερνταμ προκειμένου να «τρέξουν» το road show της ΕΤΕ για την έκδοση των καλυμμένων ομολογιών.

Το επιτελείο της ΕΤΕ συναντήθηκε με τους επικεφαλής 30 έως 40 μεγάλων funds που θα εξαγοράσουν και τις ομολογίες του ομίλου. Κατά την διάρκεια του road show η διοίκηση της τράπεζας επεσήμανε ότι η έκδοση των ομολογιών (μετά και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου κατά 1,25 δισ.) γίνεται καθώς «η ΕΤΕ θέλει να αξιοποιήσει τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που μπορεί να παρουσιαστούν στο μέλλον. Ο όμιλος θα είναι σε καλύτερη θέση να υλοποιήσει τη στρατηγική του ώστε να ισχυροποιήσει την ηγετική του θέση στη Ν.Α. Ευρώπη όταν προκύψουν ελκυστικές ευκαιρίες» εξήγησαν. Προς το παρόν η Εθνική Τράπεζα όπως επισημαίνουν κορυφαία στελέχη της δεν «κοιτάζει» κάποια τράπεζα στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης μετά και την απόφαση της διοίκησης της Banca Transilvania (BT) να αναστείλει τα σχέδια για την πώληση της.