Skip to main content

Εντός του 2010 η κύρωση του πρώτου δασικού χάρτη, δηλώνει η Μπιρμπίλη

Εντός του 2010 κυρώνεται ο πρώτος δασικός χάρτης της χώρας, δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος, κατά τη σημερινή δενδροφύτευση 20.000 δενδρυλλίων στην Πεντέλη, τονίζοντας παράλληλα πως ο χάρτης αυτός θα
Εντός του 2010 κυρώνεται ο πρώτος δασικός χάρτης της χώρας, δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, κατά τη σημερινή δενδροφύτευση 20.000 δενδρυλλίων στην Πεντέλη.

Σημείωσε δε ότι ο χάρτης αυτός θα αποτελέσει το κύριο εργαλείο της Πολιτείας για την προστασία των δασών.

«Το καινούργιο νομοθετικό πλαίσιο είναι ένα πολύ δυνατό μήνυμα ότι "τέρμα οι καταπατήσεις στις δασικές εκτάσεις" και σε αυτό είμαστε άτεγκτοι», σημείωσε η κ. Μπιρμπίλη. Διευκρίνισε, δε, ότι «στην περίπτωση που υπάρξουν αυθαίρετα στην ανατολική Αττική μετά την ψήφιση του νόμου, θα κατεδαφιστούν».

Η συμμετοχή των πολιτών στη δενδροφύτευση, η οποία υλοποιήθηκε από το ΥΠΕΚΑ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής και το Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), ήταν μαζική.

Μεταξύ άλλων, η κ. Μπιρμίλη επεσήμανε ότι «για κάθε δέντρο που θα χάνεται ή θα καίγεται εμείς θα φυτεύουμε δύο δέντρα και είναι πολύ σημαντικό που όλος αυτός ο κόσμος είναι εδώ, σήμερα, για να δώσει αυτό το μήνυμα».