Skip to main content

Εντός του Νοεμβρίου το Thesi στη Βασ. Όλγας–Αυξάνονται οι χρήστες του

Μόνο τον μήνα Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τον δήμο Θεσσαλονίκης, καταγράφηκαν περισσότερες από 107.000 σταθμεύσεις.

Εντός του Νοεμβρίου αναμένεται η εφαρμογή σε άξονες της Ε΄ δημοτικής κοινότητας του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, οι χρήστες του οποίου, μόνο μέσω της εφαρμογής (app) ParkPal, ξεπέρασαν τους 29.000. 

Μόνο τον μήνα Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τον δήμο Θεσσαλονίκης, καταγράφηκαν περισσότερες από 107.000 σταθμεύσεις. Το 72% των σταθμεύσεων πραγματοποιήθηκε μέσω πληρωμής από τα σημεία POS και αφορά τους μη εγγεγραμμένους χρήστες μέχρι σήμερα, ενώ το 28% μέσω της εφαρμογής, του τηλεφώνου και SMS.

Σημειώνεται ότι στην εφαρμογή τον Σεπτέμβριο καταγράφηκαν επιπλέον 3.000 χρήστες.

Τον προηγούμενο μήνα οι άντρες της δημοτικής αστυνομίας πραγματοποίησαν 77.000 ελέγχους (σκαναρίσματα) και σε θέσεις μονίμων κατοίκων και των επισκεπτών.

Αυξανόμενα είναι και τα έσοδα στον δήμο από την εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης. Μόνο τον Σεπτέμβριο οι εισπράξεις (συνολικά για τον δήμο και την Κοινοπραξία) ως προς τις θέσεις των επισκεπτών ήταν 304.000 ευρώ, ενώ τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία να πηγαίνει ακόμα καλύτερα.

«Βελτιώσαμε αισθητά την κατάσταση στο κέντρο σε δρόμους όπου εφαρμόσαμε το σύστημα ελεγχόμενης. Ο κόσμος δεν χρειάζεται πλέον να γυρνά άσκοπα για να σταθμεύσει. Είμαστε ικανοποιημένοι από την εφαρμογή του συστήματος εδώ και εννέα μήνες», τόνισε στη Voria.gr η αντιδήμαρχος Οικονομικών Άννα Αγγελίδου.

Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για την κάρτα μόνιμου κατοίκου στην Ε΄ Κοινότητα

Το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί τον επόμενο μήνα στον άξονα της Βασιλίσσης Όλγας και στους κάθετους προς αυτόν δρόμους στο κομμάτι ανάμεσα στην παραλία και έως τη Δελφών.

Από τον Ιούλιο βρίσκεται σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων για χορήγηση κάρτας στάθμευσης μόνιμου κατοίκου για την Ε΄ Δημοτική Κοινότητα στο κτήριο επί της οδού Β.Όλγας 162 – 25ης Μαρτίου (Βίλλα Μορντώχ) μεταξύ των ωρών 08:30 – 13:30.

Στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, οι θέσεις θα διαμορφωθούν ως εξής:

2.853 θέσεις για Μόνιμους Κατοίκους
244 θέσεις για Επισκέπτες

Το νέο σύστημα στάθμευσης που λειτουργεί στον Δήμο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην 1η και 3η Δημοτικές Κοινότητες από το Νοέμβριο του 2017.