Skip to main content

Εντυπωσιακή η συγκέντρωση της Ν.Δ. στην Πλατεία Αριστοτέλους

Σε ιδιαίτερα συγκινησιακούς τόνους η ομιλία Καραμανλή. «Ο Παπανδρέου απουσιάζει όταν καλείται να δώσει απαντήσεις», είπε.

«Η νίκη είναι στα χέρια μας» τόνισε ο Κώστας Καραμανλής  απόψε μιλώντας σε μια εντυπωσιακή προεκλογική συγκέντρωση στην Πλατεία Αριστοτέλους.
«Ο κ. Παπανδρέου κρύβει τα χαρτιά του και κρύβεται. Και αυτό είναι πρωτοφανές στα εκλογικά χρονικά», είπε ο πρωθυπουργός.

«Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει τελευταία εξαφανιστεί. Οπου υπάρχουν δύσκολα ερωτήματα απουσιάζει ο κ. Παπανδρέου. Αρνείται να δώσει συνεντεύξεις πρόσωπο με πρόσωπο», επισήμανε ο κ. Καραμανλής και κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι αποφεύγει να απαντήσει σε ερωτήσεις για το τι θα κάνει στην οικονομία, επειδή δεν έχει σχέδιο και μοιράζει αλόγιστες και ανεύθυνες παροχές.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε εναντίον του κ. Παπανδρέου και για τη στάση του στα εθνικά θέματα, του ζήτησε να ανακαλέσει όσα είπε για τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και είπε χαρακτηριστικά: "Δεν ξεχνάμε ούτε τα Ιμια, ούτε τη Μαδρίτη, ούτε τον Οτσαλάν, ούτε τις πιέσεις στους Ελληνοκύπριους για το σχέδιο Ανάν. Αλλα έλεγαν δημόσια και άλλα συζητούσαν στον ελληνοτουρκικό διάλογο".

Απευθυνόμενος στα Σκόπια είπε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από την κόκκινη γραμμή που έχει χαράξει. Σε ό,τι αφορά την Τουρκία την κάλεσε να πάψει να καλύπτει σύγχρονους δουλέμπορους, να σεβαστεί τη συμφωνία επαναπροώθησης των λαθρομεταναστών, τόνισε ότι πρέπει να πέσει το τείχος της βίας στην Κύπρο και να σταματήσει η τουρκική κατοχή και σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή της προοπτική είπε ότι ισχύει η αρχή «πλήρης συμμόρφωση, πλήρης ένταξη».

Ο κ. Καραμανλής κάλεσε τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας σε συστράτευση ενόψει των εκλογών την Κυριακή, ώστε καμία ψήφος να μην πάει χαμένη, καμία ψήφος να μη χαριστεί και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η νίκη είναι στα χέρια μας».


Τα τοπικά στελέχη

Από το πρωί, τη βεβαιότητα ότι απόψε θα κερδίσουν τη μάχη των εντυπώσεων διοργανώνοντας μεγαλύτερη συγκέντρωση στην Πλατεία Αριστοτέλους από ό,τι χθες το ΠΑΣΟΚ, εξέφραζαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης.

Όπως σημείωναν, το κλίμα που συνάντησαν στην οργανωμένη βάση του κόμματος αλλά και στην κοινωνία γενικότερα είναι θετικό και δεν έχει καμία σχέση με αυτό που υπήρχε στην αρχή της προεκλογικής περιόδου.

"Είμαστε βέβαιοι ότι οι Θεσσαλονικείς θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας και θα προσέλθουν στην Πλατεία Αριστοτέλους για να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και να του δηλώσουν για μία ακόμη φορά την εμπιστοσύνη και αγάπη τους", δήλωσε το πρωί στη voria.gr ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Βάκης Φραντζής.

Όπως προσέθεσε, είναι καλό για τη Ν.Δ. το γεγονός ότι οι συγκεντρώσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ γίνονται μόνο με 24 ώρες διαφορά γιατί έτσι θα συγκρίνουν καλύτερα οι πολίτες τη δυναμική των δύο κομμάτων, τονίζοντας τη βεβαιότητά του ότι σίγουρα το κόμμα του θα βγει κερδισμένο από τη σύγκριση αυτή.


Τι είπε στο Λαύριο

Μιλώντας το απόγευμα σε ανοιχτή συγκέντρωση της Ν.Δ. στο Λαύριο ο Κώστας Καραμανλής κάλεσε τους πολίτες να νικήσουν με την ψήφο τους το λαϊκισμό και την ανευθυνότητα. Αναφέρθηκε στα έργα που έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια στην περιοχή, που "την έχουν μεταμορφώσει", όπως είπε χαρακτηριστικά.
 
 

Business Story
Off