Skip to main content

ΕΟΑΣΝ Λάρισας: «Απαράδεκτο το σύστημα επιστροφής φόρου στο πετρέλαιο»

Την έντονη διαμαρτυρία της για το σύστημα υπολογισμού και επιστροφής του φόρου πετρελαίου στους αγρότες εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας ζητώντας από τη
Την έντονη διαμαρτυρία της για τον σύστημα υπολογισμού και επιστροφής του φόρου πετρελαίου στους αγρότες εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας ζητώντας από την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει άμεσα αφορολόγητο πετρέλαιο για τον αγροτικό κόσμο της χώρας.

Στην ανακοίνωση της ΕΟΑΣΝΛ αναφέρονται τα εξής: «Το σύστημα με το οποίο έγινε η επιστροφή του φόρου στο πετρέλαιο είναι απαράδεκτο. Εκατοντάδες αγρότες του Νομού μας δεν έχουν πάρει την επιστροφή ενώ την δικαιούνται αφού και καλλιεργούν και παράγουν. Ο διαχωρισμός που επιχειρείται σε κατά κύριο και μη επάγγελμα αγρότες έχει σαν στόχο να πετάξει τους φτωχούς αγρότες από την παραγωγή. Το πρόβλημα των αγροτών έχει να κάνει με συγκεκριμένες πολιτικές που δεν μας αφήνουν να παράγουμε, που μας αναγκάζει να εγκαταλείπουμε τις καλλιέργειες και να ερημώνουν τα χωριά μας, αναγκαζόμαστε να πουλάμε με εξευτελιστικές τιμές τα προϊόντα μας ή να μένουν απούλητα την ίδια ώρα που η ελληνική αγορά έχει κατακλυστεί από εισαγόμενα προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης.

Με αυτές τις πολιτικές και τους υπεύθυνους που τις δημιουργούν και τις στηρίζουν πρέπει να συγκρουστούμε αν θέλουμε να παραμείνουμε στο επάγγελμα ιδιαίτερα με ορίζοντα το 2013 και τα μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει η Ε.Ε και θα ξεκληρίσουν χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά. Η ΕΟΑΣΝΛ απαιτεί η κυβέρνηση να επιστρέψει σε όλους τους δικαιούχους αγρότες τον φόρο πετρελαίου και να θεσμοθετήσει την παροχή αφορολόγητου πετρελαίου στους αγρότες όπως ακριβώς το αγοράζουν και οι εφοπλιστές. Να επιστραφούν επίσης όλα τα χαράτσια που έχουν πληρώσει οι αγρότες για τις δηλώσεις στον ΟΣΔΕ. Η ΕΟΑΣΝΛ καλεί όλους τους αγρότες να συσπειρωθούν γύρω από τους αγροτικούς συλλόγους με το πλαίσιο δράσης και αιτημάτων που προβάλει η Ομοσπονδία ώστε με δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις να διεκδικήσουμε λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα μας».