Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021
x

ΕΟΔΥ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥΣ COVID-19

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι για τη μόλυνση από τη λοίμωξη COVID-19, καθώς και προληπτικές ιατρικές εξετάσεις και μικροβιολογικές εξετάσεις.

Tον 26ο Διάπλου του Αιγαίου Πελάγους ολοκλήρωσαν με επιτυχία o Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και η Ομάδα Αιγαίου, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε 13 μικρά και ακριτικά νησιά, διανύοντας περισσότερα από 450 ναυτικά μίλια από τις 8 έως τις 12 Οκτωβρίου.

Η κοινή αποστολή επισκέφθηκε τα νησιά: Φούρνοι, Θύμαινα, Πάτμος, Λειψοί, Αρκιοί, Αγαθονήσι, Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά,  Αμοργός, Ίος, Σίκινος, Κουφονήσι και αποτελείτο από Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του ΕΟΔΥ, εθελοντές ιατρούς και τα  μέλη της Ομάδας Αιγαίου.

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι για τη μόλυνση από τη λοίμωξη COVID-19 από τον ΕΟΔΥ, καθώς και προληπτικές ιατρικές εξετάσεις και μικροβιολογικές εξετάσεις από την Ομάδα Αιγαίου.

Με σκοπό  την ασφάλεια των κατοίκων, σε νησιά που η πρόσβαση δεν είναι εύκολη, τονίστηκε η αξία της τήρησης των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της  διασποράς της COVID-19 και μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου ώστε να διατηρηθεί στις περιοχές  αυτές το θετικό υγειονομικό αποτύπωμα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ