Skip to main content

ΕΟΦ: Η ιβουπροφαίνη μπορεί να χρησιμοποιείται για τον κορωνοϊό

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θέλει να διαλύσει λανθασμένες πληροφορίες που κυκλοφορούν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις ότι το ευρέως χρησιμοποιούμενο αντιφλεγμονώδες ιβουπροφαίνη επιδεινώνει τις συνέπειες του κορωνοϊού, δήλωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Σε μια δήλωση, ο οργανισμός αυτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέφερε ότι θέλει να διαλύσει λανθασμένες πληροφορίες που κυκλοφορούν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επιστημονική ένδειξη περί διασύνδεσης ανάμεσα στην ιβουπροφαίνη και την επιδείνωση της Covid-19», ανέφερε ο οργανισμός, αναφερόμενος στην ασθένεια που προκαλείται από τον νέο κορωνοϊό.

«Όταν ξεκινούν τη θεραπευτική αγωγή για πυρετό ή πόνο στην Covid-19, οι ασθενείς και οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να εξετάζουν όλες τις διαθέσιμες επιλογές θεραπευτικής αγωγής» περιλαμβανομένης της ιβουπροφαίνης και σχετικών φαρμάκων, καθώς και της παρακεταμόλης, του πιο ευρέως χρησιμοποιούμενου παυσίπονου.

Τα φαρμακεία και τα σουπερμάρκετ στην Ολλανδία έχουν αρχίσει να περιορίζουν τις πωλήσεις παρακεταμόλης λόγω ελλείψεων που προκαλούνται από τη δημιουργία αποθεμάτων από τους καταναλωτές.