Skip to main content

ΕΟΚ: Υποψήφιος με τον Παπανικολάου ο Σερραίος παράγοντας Νίκος Ιλανίδης

Ο πρώην παράγοντας της γυναικείας ομάδας του Πανσερραϊκού θα είναι υποψήφιος στο ΔΣ της ΕΟΚ με τον συνδυασμό του Άγγελου Παπανικολάου

Την υποψηφιότητά του για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) στις αρχαιρεσίες της 28ης Μαρτίου ανακοίνωσε ο Νίκος Ιλανίδης. Έχοντας υπηρετήσει το μπάσκετ κυρίως ως παράγοντας της γυναικείας ομάδας του Πανσερραϊκού, ο Νίκος Ιλανίδης επέλεξε να σταθεί δίπλα στον υποψήφιο για την προεδρία της ΕΟΚ, Άγγελο Παπανικολάου.

«Στο παρελθόν είχα δεχθεί προτάσεις να ασχοληθώ σε διάφορα επίπεδα με εκλογές. Η πρόταση την οποία δέχθηκα και με τον τρόπο που έγινε, την θεώρησα πολύ τιμητική. Το μπάσκετ είναι ένας χώρος τον οποίο υπηρέτησα από μικρό παιδί για πάρα πολλά χρόνια και από όλα τα πόστα, παίκτης, προπονητής και παράγοντας (από τα ιδρυτικά στελέχη των Ικάρων). Θα είμαι στο πλευρό του Άγγελου Παπανικολάου, ενός νέου σε ηλικία ανθρώπου από το Μεσολόγγι, γιατρός στο επάγγελμα, που μου έδειξε ένα όραμα κι ένα σχέδιο για το μπάσκετ. Αυτό αλλά και ο τρόπος που μου ζητήθηκε να μπω σε αυτήν τη μάχη δεν μου άφησε περιθώρια για να αρνηθώ», ανέφερε στην ΕΡΤ Σερρών ο Νίκος Ιλανίδης, ανακοινώνοντας και επίσημα την υποψηφιότητα του, ενώ όσον αφορά στο πώς μπορεί να προσφέρει τόνισε: «Δεν θέλω κάτι για μένα. Επιθυμώ μέσα από την εμπειρία μου και με ότι ικανότητες έχω να προσφέρω στην πορεία αυτής της νέας διοίκηση».

Ο Νίκος Ιλανίδης τόνισε ότι η επόμενη ημέρα των εκλογών θα βρει όλους τους ανθρώπους του μπάσκετ ενωμένους, υπογράμμισε δε ότι μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα στο γυναικείο μπάσκετ που το έχει υπηρετήσει με επιτυχίες για πολλά χρόνια, αλλά και στο θέμα των υποδομών.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ, Άγγελος Παπανικολάου δήλωσε για την υποψηφιότητα του Νίκου Ιλανίδη: «Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά καλωσορίζω τον έμπειρο και άριστο γνώστη του ελληνικού Μπάσκετ, Νίκο Ιλανίδη, από τις Σέρρες. Μια σημαντική προσωπικότητα, ένας "σκαπανέας" του αθλητισμού και δη του μπάσκετ, ο οποίος προσφέρει τα τελευταία χρόνια τις γνώσεις και την εμπειρία του ως διοικητικό στέλεχος και υπεύθυνος αθλητισμού στον Δήμο Σερρών. Του εύχομαι από την καρδιά μου κάθε επιτυχία».

Ο Νίκος Ιλανίδης, που γίνεται ο πρώτος Σερραίος που θέτει υποψηφιότητα για το Δ.Σ. μιας από τις μεγαλύτερες αθλητικές Ομοσπονδίες της χώρας είχε συμμετοχή σε μεγάλες επιτυχίες του Σερραϊκού μπάσκετ, όπως την άνοδο της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Πανσερραϊκού με ρεκόρ νικών στην Α1 (και παραμονή για πέντε χρόνια στην κορυφαία κατηγορία της χώρας), τη συμμετοχή της σε αυτήν καταλαμβάνοντας την 5η θέση στην πρώτη της χρονιά, αλλά και συμμετοχή στο Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας δύο φορές.

Πηγή εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ