Skip to main content

ΕΟΚ: Στη Β' Εθνική όποια ΚΑΕ δεν δηλώσει συμμετοχή στην Α1

Τα κριτήρια συμμετοχής για τη Basket League που θέσπισε ο ΕΣΑΚΕ είναι πιθανό να υποχρεώσουν και άλλες ΚΑΕ, πέραν του Ρεθύμνου, σε αποχώρηση από την Α1

Σε ενημέρωση πως όποια ΚΑΕ δεν δηλώσει συμμετοχή στην Basket League (A1 ανδρών) δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α2, αλλά μόνο στη Β' εθνική προχώρησε με διευκρινιστική της ανακοίνωση η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Λίγες ημέρες μετά την απόφαση του Κωστή Ζομπανάκη να μηΝ συνεχίσει να χρηματοδοτεί το Ρέθυμνο που εκτός απροόπτου θα υποχρεώσει τους Κρήτες να δηλώσουν αδυναμία συμμετοχής στη μεγάλη κατηγορία, η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΟΚ δεν αφήνει περιθώρεια για συμμετοχή στο δεύτερο τη τάξει ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Τα κριτήρια συμμετοχής που θεσπίστηκαν από τον ΕΣΑΚΕ είναι πιθανό να υποχρεώσουν και άλλες ΚΑΕ σε αποχώρηση από την Α1.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωσή της η ΕΟΚ αναφέρει: «Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφασίζει ότι στη περίπτωση που ομάδα Κ.Α.Ε. της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών δεν δηλώσει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα αυτής της Κατηγορίας δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α2 Εθνική κατηγορία, παρά μόνο στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, ως αθλητικό σωματείο».

Παράλληλα, η ΕΟΚ γνωστοποίησε ότι η Αχαγιά 82', ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια, καθώς και οι ομάδες ΑΟΚ Χανιά και Κρόνος Αγίου Δημητρίου επίσης προβιβάζονται από την Γ' Εθνική κατηγορία Ανδρών στην Β' Εθνική κατηγορία ανδρών για την σεζόν 2020-21, ανεβάζοντας τον αριθμό των ομάδων στις 54. Παράλληλα, μειώθηκε ο αριθμός των ομάδων της Γ' Εθνικής από τις 68 ομάδες στις 64. Έπειτα από αυτή την απόφαση, η ΕΟΚ αναμένεται να προβεί σε αντίστοιχη διόρθωση και στην Α2 κατηγορία Γυναικών, όπου υπάρχουν πολλές αντιδράσεις.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ για τη Γ' εθνική αναφέρει: «Στην σημερινή της (3/6), συνεδρίαση η Εκτελεστικής επιτροπής της ΕΟΚ, κατόπιν επανεξέτασης της βαθμολογικής κατάταξης των 1ου και 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών, αποφάσισε ότι δικαίωμα συμμετοχής στην Β’ Εθνική κατηγορία Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2020-21 αποκτούν και οι εξής ομάδες, πέραν όσων έχουν ήδη ανακοινωθεί: Α.Ο. ΑΧΑΓΙΑ 82., ΑΠΑΣ ΦΑΝΑΡΙΑ, ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ και Γ.Σ. ΚΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ».