Skip to main content

Αιωνόβιες ελιές από Χαλκιδική μετακομίζουν σε δρόμο της Θεσσαλονίκης

Τα δέντρα από τη Χαλκιδική θα φυτευτούν σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Θεσσαλονίκης, αντικαθιστώντας τις υπάρχουσες λεύκες.

Τριάντα αιωνόβιες ελιές από τη Χαλκιδική ετοιμάζονται να "μετακομίσουν" το επόμενο διάστημα στη Θεσσαλονίκη και ειδικότερα στην οδό Αγγελάκη. Τα δέντρα θα φυτευτούν σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης αντικαθιστώντας τις υπάρχουσες λεύκες, για τις οποίες πρόσφατα εκδόθηκε άδεια να κοπούν εξαιτίας επικινδυνότητας.

Συγκεκριμένα, οι τριάντα ελιές σχεδιάζεται να φυτευτούν μέσα στον Απρίλιο από την αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης στα ισάριθμα παρτέρια που υπάρχουν στην οδό Αγγελάκη, από την Τσιμισκή έως και την Εγνατία.

"Στον συγκεκριμένο δρόμο είχαμε λεύκες που φυτεύτηκαν από το 1960, όμως παρουσίαζαν εσωτερική σήψη και υπήρχε κίνδυνος να πέσουν. Βγήκε η άδεια κοπής, προχωράμε στην εκρίζωσή τους και ετοιμάζουμε τα παρτέρια καθώς στη θέση τους, μέσα στον επόμενο μήνα, θα φυτευτούν αιωνόβιες ελιές, αλλάζοντας τελείως την εικόνα του δρόμου", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης.