Skip to main content

Eορταστικός ρυθμός Χριστουγέννων στον Δήμο Ωραιοκάστρου

Η γιορτή «Αγγέλων Έλευσις» αναγγέλλει την έναρξη των εορτών στο δήμο Ωραιοκάστρου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Αϊ-Βασίληδες θα μοιράσουν πλούσια δώρα στα παιδιά, ενώ το πρόγραμμα θα κορυφωθεί με τη
Σε εορταστικούς ρυθμούς θα αρχίσει να κινείται η πόλη του Ωραιοκάστρου από το προσεχές Σάββατο, οπότε διοργανώνεται η κεντρική εκδήλωση του οικείου Δήμου για την υποδοχή των Χριστουγέννων, υπό τον τίτλο «Αγγέλων Έλευσις».

Η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δήμου Ωραιοκάστρου θα ξεκινήσει στις 7.00 το απόγευμα του προσεχούς Σαββάτου 5 Δεκεμβρίου και κατά την παράδοση όλων των προηγούμενων ετών θα φιλοξενηθεί στο χώρο του κλειστού δημοτικού γυμναστηρίου «Κονταξοπούλειο».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Αϊ-Βασίληδες θα μοιράσουν πλούσια δώρα στα παιδιά, χορωδίες θα ψάλλουν παραδοσιακά κάλαντα, ενώ το πρόγραμμα θα συμπληρώσουν χριστουγεννιάτικες μελωδίες και δρώμενα. Στη γιορτή, την οποία διοργανώνουν ο Δήμος Ωραιοκάστρου και ο Πολιτιστικός Οργανισμός, πρόκειται να συμμετάσχουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, η παιδική χορωδία του Πολιτιστικού Οργανισμού, η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, η Ενοριακή Νεανική Εστία Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου, ο Σύλλογος Κρητών «Ερωτόκριτος», το τμήμα ρυθμικής του γυμναστηρίου «Casa Athleta», το τμήμα ρυθμικής και hip hop του Δημοτικού Αθλητικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου, η σχολή χορού «Άσπα Βασιλείου», η σχολή χορού «Sorana», το 1ο δημοτικό σχολείο Παλαιοκάστρου, το 2ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου - Γαλήνης, το 1ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου, καθώς και ο ιδιωτικός παιδικός σταθμός «Μικρό Καράβι».

Η φωταψία του δέντρου

Η γιορτή «Αγγέλων Έλευσις» θα κορυφωθεί με τη φωταψία, εν μέσω πυροτεχνημάτων, από τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου Νικόλαο Μπάτο του χριστουγεννιάτικου δέντρου, το οποίο στολίζουν περισσότερα από 10.000 γιορτινά λαμπιόνια.

Παράλληλα με το δέντρο στον αύλειο χώρο του «Κονταξοπούλειου» δημοτικού γυμναστηρίου θα φωτιστούν και τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που τοποθετήθηκαν σε ισάριθμα εμπορικά σημεία της πόλης του Ωραιοκάστρου και συγκεκριμένα στη συμβολή της λεωφόρου Δημοκρατίας με τη Βασιλέως Γεωργίου, στη συμβολή της Κομνηνών με την Β. Κωνσταντίνου, καθώς και στην κεντρική οδό Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Γαλήνης.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου Νικόλαο Μπάτο, βασικός στόχος της διοργάνωσης είναι η εορταστική ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί στην πόλη να συντελέσει και στην τόνωση της αγοραστικής κίνησης στα τοπικά εμπορικά καταστήματα.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Φέτος, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έχουν προετοιμάσει ο Δήμος Ωραιοκάστρου και ο Πολιτιστικός Οργανισμός, εν όψει των Χριστουγέννων, περιλαμβάνει και πολλά ακόμη χάπενινγκ, που θα δώσουν στην πόλη ξεχωριστό χρώμα καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Καρουζέλ, μουσική, κλόουν, ξωτικά, δημιουργικά εργαστήρια με χριστουγεννιάτικες κατασκευές κι ένα όμορφο γιορτινό σκηνικό θα περιμένουν όλα τα παιδιά το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στον εξωτερικό χώρο του «Κονταξοπούλειου» γυμναστηρίου, από τις 12:00 ως τις 14:00 το μεσημέρι, στη «Γειτονιά του Αϊ-Βασίλη».

Ευχές, αλλά και άφθονο κρασί, κουραμπιέδες και μελομακάρονα θα προσφερθούν από τα καταστήματα της πόλης την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, ενώ την ίδια ημέρα η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου θα παίζει χριστουγεννιάτικα κάλαντα σε διαφορετικά σημεία στις εμπορικές αγορές της πόλης.

Περισσότερα χριστουγεννιάτικα πάρτι με τον Αϊ-Βασίλη, καθώς και με ξυλοπόδαρους, ξωτικά και ζογκλέρ θα πραγματοποιηθούν την παραμονή των Χριστουγέννων και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στα εμπορικά σημεία: α. Παύλου Μελά (11:00-12:00), β. Λ. Κομνηνών – Β. Κωνσταντίνου (12:00-13:00) και γ. Λ. Δημοκρατίας (13:00-14:00).