Skip to main content

Έως 15 Ιουνίου θα ανοίξουν οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση

Για τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα, αναμένονται, όπως ανέφερε ο Νίκος Παπαθανάσης, οι εισηγήσεις των ειδικών και ενδέχεται να ανοίξουν και νωρίτερα

O υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αποκάλυψε ότι οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης θα ανοίξουν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, με βάση συγκεκριμένους κανόνες, οι οποίοι θα προσδιοριστούν σύντομα.

Όπως αναφέρει το ant1news.gr, ερωτηθείς για τη μείωση του ΦΠΑ κι αν αυτή θα "φτάσει" στους καταναλωτές, τόνισε ότι είναι σίγουρος πως η αγορά θα λειτουργήσει και θα υπάρξουν μειώσεις στις τιμές.

Όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης, την επόμενη Δευτέρα θα επανέλθει στην εργασία του το 45% των εργαζομένων στην εστίαση και σε σύντομο χρόνο θα επιστρέψουν και οι υπόλοιποι καθώς θα υπάρξει και δεύτερο κύμα επιστροφών τον Ιούνιο.

Σε ό,τι αφορά τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα, αναμένονται, όπως ανέφερε, οι εισηγήσεις των ειδικών και ενδέχεται να ανοίξουν και νωρίτερα από τις ημερομηνίες που έχουν προβλεφθεί.

Σχετικά με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά, είπε ότι γίνονται συνεχώς έλεγχοι και όπου χρειάζεται επιβάλλονται πρόστιμα.

Τέλος, ο κ. Παπαθανάσης ξεκαθάρισε ότι η υγεία προηγείται της οικονομίας κι αυτό αποτελεί προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού, η οποία δεν αλλάζει.