Skip to main content

Τι ισχυρίστηκαν οι επικεφαλής των συνδυασμών που έκοψε το Πρωτοδικείο

Αύριο νωρίς το πρωί αναμένεται η απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης όπου θα διασαφηνιστεί ποιες παρατάξεις θα συνεχίσουν

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία των ενστάσεων των τριών συνδυασμών για τον δήμο Θεσσαλονίκης που είχαν απορριφθεί απο το Πρωτοδικείο.

Σήμερα ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου οι συνδυασμοί «Γίνεται-Μπορούμε» με επικεφαλής τον Σαββα Χαλιαμπάλια, «Ελληνική Αυγή για τον δήμο Θεσσαλονίκης» με επικεφαλής τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο και «Ενωμένοι Μακεδόνες» με επικεφαλής τον Δημήτρη Ζιαμπάζη, κατέθεσαν τις ενστάσεις τους στην απόφαση του Πρωτοδικείου.

Τόσο η πλευρά του συνδυασμού «Γίνεται-Μπορούμε», όσο και της «Ελληνικής Αυγής» ισχυρίστηκαν ότι είχαν καταθέσει υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους για τη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας κάτι που φαινόταν στο αρχικό αρχείο excel το οποίο υπήρχε στο στικάκι μνήμης. Ωστόσο όταν αυτά τα αρχεία εκτυπώθηκαν προκειμένου να κατατεθούν στο Πρωτοδικείο, για έναν λόγο που και οι δύο παρατάξεις δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν, η ένδειξη που διαχώριζε τους υποψήφιους της Τριανδρίας απο τους υπόλοιπους υποψηφίους σβήστηκε.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε το γεγονός ότι στην περίπτωση της παράταξης των «Ενωμένων Μακεδόνων», ο επικεφαλής κ. Ζιαμπάζης ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι γνώριζε το λάθος της μη επισήμανσης των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων για την δ.ε. Τριανδρίας, ωστόσο υπέγραψε κανονικά την κατάθεση του φακέλου.

Όσον αφορά την απόφαση του δικαστηρίου όπου θα διασαφηνιστεί ποιες παρατάξεις θα συνεχίσουν ως τις κάλπες και ποιες θα απορριφθούν τελεσίδικα, αναμένεται αύριο νωρίς το πρωί.