Skip to main content

Σύντομα αλλάζει η εικόνα στη Νέα Παραλία-Εργασίες σήμερα στα ντεκ

Το επόμενο διάστημα τα συνεργεία αναμένεται να προχωρήσουν και στην αποκατάσταση των ζημιών στον καταρράκτη, που βρίσκεται στον Κήπο του Νερού

Με στόχο το επόμενο διάστημα να έχει αλλάξει η εικόνα στη Νέα Παραλία, συνεχίζονται οι εργασίες στο παραλιακό μέτωπο από τον δήμο Θεσσαλονίκης, την ώρα που συνεχίζεται η σκληρή κριτική προς τη δημοτική αρχή για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το πιο ελκυστικό κομμάτι της πόλης.

Εδώ και μήνες βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις εργολαβίες σε όλο το μήκος της Νέας Παραλίας για το πράσινο, τα οικοδομικά και τα ηλεκτρολογικά.

Σήμερα το πρωί, συνεργεία προχωρούσαν σε εργασίες συντήρησης και βαφής στα ξύλινα ντεκ, τα οποία σε πολλά σημεία παρουσιάζουν πολλές φθορές.

Σύμφωνα με την αρμόδια Διεύθυνση Κατασκευών του δήμου Θεσσαλονίκης έχουν αντικατασταθεί το προηγούμενο διάστημα όλα τα ξύλινα καθιστικά, ενώ παράλληλα τοποθετήθηκαν και όσα μάρμαρα απουσίαζαν, μετά τα περιστατικά κλοπών.

Το επόμενο διάστημα τα συνεργεία αναμένεται να προχωρήσουν και στην αποκατάσταση των ζημιών στον καταρράκτη, που βρίσκεται στον Κήπο του Νερού. Από τον συγκεκριμένο καταρράκτη στις αρχές Ιανουαρίου άγνωστοι είχαν κλέψει φύλλα χαλκού, μήκους 88,00μ. και πλάτους 0,45μ. Έκαστο και συνολικού βάρους 3,5 τόνων. Τα φύλλα χαλκού που εκλάπησαν κάλυπταν το κανάλι υπερχείλισης του καταρράκτη, δίπλα στο πεζοδρόμιο της οδού Μ. Κάλλας.

Παράλληλα, εργασίες πραγματοποιούνται στα σώματα φωτισμού, όπως επίσης και στο πράσινο με την αποκατάσταση βλαβών στο σύστημα ποτίσματος, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για τη νέα περίοδο.

Επιπλέον, με την εργολαβία «Ανακατασκευή και Συντήρηση χώρων παιδικών χαρών» συντηρούνται οι παιδικές χαρές. Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να δημοπρατηθεί και η μελέτη, η οποία έχει ολοκληρωθεί για το καθάρισμα σωμάτων από γκράφιτι.   

Μέσω των τριών εργολαβιών ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Πρασίνου Θανάσης Παππάς ευελπιστεί να αλλάξει η εικόνα της Νέας Παραλίας και να είναι πλέον τα πάρκα σε πολύ καλή κατάσταση. «Γίνονται εκτεταμένες εργασίες σε όλη τη Νέα Παραλία, ευελπιστούμε ότι τους επόμενους μήνες θα έχουμε μια πολύ καλή εικόνα», τόνισε ο κ. Παππάς, ο οποίος επανειλημμένα έχει επισημάνει τα κρούσματα βανδαλισμού που σημειώνονται στο παραλιακό μέτωπο.

Παράλληλα, με τις τρεις εργολαβίες του δήμου Θεσσαλονίκης, έχουν ήδη ξεκινήσει να εργάζονται και τα συνεργεία του επιχειρηματία Σταύρου Ανδρεάδη Κήπο των Γλυπτών και τον Μεσογειακό Κήπο.

Πρόκειται για χώρους που έχουν «υιοθετηθεί» από τον επιχειρηματία, με στόχο να επιδιορθωθούν οι ζημιές και οι φθορές που έχουν καταγραφεί, αλλά και να συντηρηθούν τα επόμενα τρία χρόνια.