Skip to main content

Με νέα απορριμματοφόρα έως το καλοκαίρι ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Ο δήμος θα διενεργήσει διαγωνισμό, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, προκειμένου να προμηθευτεί απορριμματοφόρα, φορτηγά και άλλα οχήματα για την Καθαριότητα.

Στην προμήθεια 18 νέων οχημάτων για τη Διεύθυνση Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων θα προχωρήσει, το επόμενο διάστημα, ο δήμος Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καλύψει έκτακτες ανάγκες για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας.

Ο δήμος θα διενεργήσει διαγωνισμό, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, προκειμένου να προμηθευτεί οκτώ φορτηγά μεταφοράς ογκωδών με ανατρεπόμενη καρότσα, τέσσερα απορριμματοφόρα, τρία οχήματα καθαριότητας με προσθαφαιρούμενη δεξαμενή νερού και πλυστικό φορτηγών και τρία φορτηγά μεταφοράς ογκωδών με ανατρεπόμενη καρότσα.  

«Στόχος μας είναι να καλύψουμε τις άμεσες ανάγκες, γιατί αυτή την περίοδο έχουμε πολλά προβλήματα με τα οχήματα, τα οποία είναι παραμελημένα. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε σε έναν μεγάλο διαγωνισμό, στον οποίο θα περιλαμβάνονται όχι μόνο απορριμματοφόρα, αλλά και οχήματα που θα καλύψουν τις ανάγκες και άλλων υπηρεσιών», σημείωσε στη Voria.gr ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Καθαριότητας Νίκος Ζεϊμπέκης.

Εκτιμάται ότι έως τις αρχές καλοκαιριού του 2020 ο δήμος θα έχει στη διάθεσή του τα νέα οχήματα. Σύμφωνα με τον κ. Ζεϊμπέκη, «πολλά από τα οχήματα της Διεύθυνσης είναι χάλια και γίνεται προσπάθεια να επιδιορθωθούν στο συνεργείο του δήμου, για να μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιούνται».

Η οικονομική επιτροπή του δήμου ενέκρινε τους όρους του διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια απορριμματοφόρων, φορτηγών και ειδικών οχημάτων. Τις διαδικασίες για τον διαγωνισμό είχε ξεκινήσει η προηγούμενη διοίκηση και ήδη έχουν ληφθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.