Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020
x

ΕΟΤ:ΟΜΑΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Κλιμάκιο της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας του υπ. Τουρισμού δεν διαπίστωσε σοβαρές ζημιές στα καταλύματα της Χαλκιδικής.

Ομαλοποιείται η κατάσταση στα τουριστικά καταλύματα της Χαλκιδικής, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Την ίδια στιγμή ο ΕΟΤ αφού εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για τα θύματα των ακραίων καιρικών φαινομένων της 10ης Ιουλίου 2019, τονίζει ότι από τις πρώτες αυτοψίες, που διενήργησε κλιμάκιο της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας του Υπουργείου Τουρισμού σε τουριστικά καταλύματα της Χαλκιδικής, δεν διαπιστώνονται σοβαρές ζημιές στις τουριστικές εγκαταστάσεις της περιοχής.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις ( Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων), η φονική καταστροφή προήλθε από ακραίο και πρωτοφανούς έντασης για τις συνήθεις  κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής καιρικό φαινόμενο.  

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και οι 16  Υπηρεσίες Εξωτερικού του Οργανισμού βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση και επικοινωνία με τις κατά τόπους αρχές, εντός και εκτός συνόρων ( Περιφέρειες, Πρεσβείες και Προξενεία), καθώς και με Tour Operators, που εδρεύουν στις περιοχές δικαιοδοσίας τους, προκειμένου να συνδράμουν και να παράσχουν κάθε δυνατή ενημέρωση ή πληροφορία σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση  στην  πληγείσα περιοχή.

«Η Διοίκηση του ΕΟΤ εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες» καταλήγει η ανακοίνωσή του.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ