Skip to main content

Επ΄ αόριστον απεργία στο Νοσοκομείο Φλώρινας από την Τρίτη

Εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και νοσηλευτών οι 27 ιατροί κάνουν μέχρι και 15 εφημερίες το μήνα.
του Δημήτρη Τσάκωνα
tsakonas@voria.gr


Σε επ΄ αόριστον απεργία θα προχωρήσουν οι γιατροί του Νοσοκομείου Φλώρινας από την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Εξαιτίας του προβλήματος αυτού οι γιατροί αναγκάζονται να δουλέψουν μέχρι και 32 ώρες συνεχόμενα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου.

«Παρόλο που το οργανόγραμμα του νοσοκομείου προβλέπει 57 θέσεις ιατρών, λόγω συνταξιοδότησης των περισσότερων συναδέλφων τα τελευταία χρόνια, σήμερα στο νοσοκομείο εργάζονται 27 ιατροί. Αυτό μας αναγκάζει να κάνουμε μέχρι και 15 εφημερίες το μήνα, κάτι που είναι επικίνδυνο και για τους ασθενείς», αναφέρει στη Voria.gr ο Διευθυντής της Δερματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Φλώρινας, κ. Γιώργος Στυλιάρας.

Για την καθυστέρηση των προσλήψεων του προσωπικού ευθύνεται το γεγονός ότι το νοσοκομείο είναι «ακέφαλο» εδώ και 8 μήνες, από τον προηγούμενο Μάρτιο. Χρέη, λοιπόν, διοικητή, μέχρι να υπάρξει αναπλήρωση της θέσης, εκτελεί η διευθύντρια της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου, Ελεούσα Τριανταφυλλίδου.

Επιπλέον, 21 από τους 27 γιατρούς υπέβαλαν την παραίτησή τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας τόσο για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο όσο και για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος συναδέλφων τους το προηγούμενο διάστημα, οι οποίοι, ενώ εφημέρευαν, είχαν πάει να ξεκουραστούν.

«Λόγω δημοσιεύματος στον τοπικό Τύπο το οποίο ανέφερε ότι οι γιατροί του νοσοκομείου δεν βρίσκονται στα πόστα τους, όταν έχουν εφημερία, έγινε παρέμβαση της εισαγγελέα, ώστε να διαπιστωθεί η ακρίβεια του δημοσιεύματος. Μετά από εισαγγελική παραγγελία, ακολούθησε παρέμβαση του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, το οποίο εξακρίβωσε το ίδιο πρόβλημα και έτσι ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος συναδέλφων μας», σημειώνει ο κ. Στυλιάρας.

Οι γιατροί παρά την παραίτησή τους συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά για να εξυπηρετούνται οι ασθενείς. Από Τρίτη, όμως, στο νοσοκομείο θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, ενώ δεν θα λειτουργούν τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και δεν θα γίνουν τα χειρουργεία.