Skip to main content

Επαφές Δρούτσα με ομολόγους του στην έδρα του ΟΗΕ

Συναντήσεις με ομολόγους του, τους οποίους ενημέρωσε για τις θέσεις της χώρας μας γύρω από ελληνικά ζητήματα, καθώς και για την οικονομία, είχε και χθες στην έδρα του ΟΗΕ ο Έλληνας ΥΠΕΞ.
Συναντήσεις με ομολόγους του, τους οποίους ενημέρωσε για τις θέσεις της χώρας μας γύρω από ελληνικά ζητήματα, καθώς και για την οικονομία, είχε και χθες στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης υψηλού επιπέδου για τον αφοπλισμό.

Ο κ. Δρούτσας συναντήθηκε με τους υπουργούς Εξωτερικών του Παναμά, της Αργεντινής, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Ουκρανίας και της Νότιας Κορέας, ενώ συνάντηση είχε και με τον ειδικό σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Απόψεις για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων αντάλλαξε ο κ. Δρούτσας με τον υπουργό Εξωτερικών του Παναμά, Χουάν Κάρλος Βαρέλα, τον οποίο προσκάλεσε να επισκεφθεί τη χώρα μας, ενώ με τον υπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής Έκτορα Τίτερμαν συζήτησαν κυρίως οικονομικά ζητήματα, καθώς και τις σχέσεις Αργεντινής με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για τα Βαλκάνια και την ευρωπαϊκή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων συζήτησε ο κ. Δρούτσας με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Σβεν Αλκαλάι, ενώ με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Κοσταντίν Γκριτσένκο συζήτησε κυρίως τουριστικού περιεχομένου θέματα, αλλά και ευρύτερα για την οικονομία.

Με τον Νοτιοκορεάτη Σιν Κακ-σου, ο οποίος ασκεί προσωρινά χρέη υπουργού Εξωτερικών, έγινε ανταλλαγή απόψεων για σειρά θεμάτων, ενώ ο Νοτιοκορέατης διπλωμάτης ευχαρίστησε τους Έλληνες για τη συμμετοχή τους στον πόλεμο της χώρας του.

Ο κ. Δρούτσας παρέστη σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) στην ετήσια εκδήλωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής. Σε χαιρετισμό του μετέφερε μήνυμα του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι «στεκόμαστε δίπλα στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση» .