Skip to main content

Επαφές για την προβολή της Αλοννήσου στη Θεσσαλονίκη

Στη συμπρωτεύουσα η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου για την προώθηση της γραμμής Θεσσαλονίκης-Σποράδων

Επαφές με φορείς και επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης για την προβολή της Αλοννήσου στην περιοχή είχε τις προηγούμενες ημέρες η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου, Κική Αναγνώστου.

Βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκη- Σποράδες.

Η κ. Αναγνώστου παραβρέθηκε στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης την Παρασκευή, καλεσμένη του Αντιδημάρχου Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρου Πέγκα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, τον αντιδήμαρχο, Σπύρο Πέγκα, τον πλοιοκτήτη της εταιρίας Golden Star Ferries, Γιώργο Στεφάνου, τον ταξιδιωτικό πράκτορα, Γιάννη Δημητριάδη και την πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου, Κική Αναγνώστου εκφράστηκε η ικανοποίηση για την επανασύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά των Σποράδων.

Τονίστηκε επίσης η στήριξη τους, ώστε η γραμμή να γίνει γνωστή όχι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στις γειτονικές χώρες και να επεκταθεί ακόμη και όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Με την Αλόννησο τιμώμενο προορισμό, καθώς πριν την έναρξη της συνέντευξης προβλήθηκε βίντεο της Περιφέρειας Θεσσαλίας που προβάλει το νησί, η κα Αναγνώστου τόνισε από την πλευρά της τη σημασία της σύνδεσης των νησιών με τη Θεσσαλονίκη για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Στη συνέχεια επεσήμανε πόσο δύσκολη ήταν η φετινή χρονιά για τους κατοίκους της Αλοννήσου κατά τη διάρκεια του χειμώνα λόγω της έλλειψης δρομολογίων και τις συνέπειες της στον τουρισμό κατά το μήνα Μάιο, ενώ υπογράμμισε τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής για την επίλυση των προβλημάτων συνολικά αλλά και τη στήριξη τους στη συγκεκριμένη γραμμή.

Τέλος, τόσο η ίδια όσο και ο πλοιοκτήτης, κ. Στεφάνου, ταξίδεψαν το πρωί του Σαββάτου από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τα νησιά με το τριμαράν Super Speed της εταιρίας Golden Star Ferries, εγκαινιάζοντας έτσι και επίσημα τη γραμμή.