Skip to main content

Επαφές Κατρούγκαλου με επενδυτές στο Παρίσι

Στο πλαίσιο της επίσκεψης Μακρόν στην Ελλάδα, ο αν. υπουργός Εξωτερικών βρέθηκε στο Παρίσι, όπου είχε σειρά επαφών με εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών

Με την επίσκεψή του στην Αθήνα μεθαύριο, 7 Σεπτεμβρίου, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ολοκληρώνει έναν δεκαήμερο πολιτικό μαραθώνιο, κατά τον οποίο συνάντησε 12 Ευρωπαίους ηγέτες.

Σύμφωνα με τον γαλλικό τύπο στην Αθήνα ο Γάλλος πρόεδρος θα επιδιώξει τον επαναπροσδιορισμό της Ευρώπης μέσα σε μια ιστορική προοπτική και συγκεκριμένα με την μεταρρύθμιση της ευρωζώνης. «Η ελληνική κρίση απέδειξε ότι η ευρωζώνη έχει ανάγκη από μια εκ βάθους μεταρρύθμιση. Αποφύγαμε το χείριστο και δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε κάτι παρόμοιο» εξηγού άνθρωποι από το προεδρικό περιβάλλον.

Παρότι ακόμα δεν έχει δοθεί από την προεδρία το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης, εντούτοις θεωρείται σίγουρο ότι ο Εμμανουέλ Μακρόν έχει επιλέξει να μιλήσει από τον ιστορικό λόφο της Πνύκας, όπου άλλωστε το 1959 είχε μιλήσει και ο τότε υπουργός Πολιτισμού Αντρέ Μαλρώ.

Στο Σύνδεσμο Επιχειρηματικών MEDEF o Γ. Κατρούγκαλος

Τον Εμμανουέλ Μακρόν θα συνοδεύει επίσης και μια σημαντική αντιπροσωπεία Γάλλων επιχειρηματιών που έχουν εκφράσει ήδη ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ακριβώς με στόχο την προσέλκυση Γάλλων επενδυτών, ο αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις αν. υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος πραγματοποίησε σήμερα στο Παρίσι και ειδικότερα στον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών MEDEF σημαντική συνάντηση με εκπροσώπους 19 συνολικά μεγάλων επιχειρήσεων.

Ενδεικτικά μερικά από της επιχειρήσεις αυτές ήταν η πετρελαϊκή Total, η τεχνική εταιρεία Vinci, η φαρμακευτική Sanofi, η εταιρεία υδάτων Saur, ακόμη και η εταιρεία φυσικού αερίου Air liquide.

Ας σημειωθεί ότι οι παραπάνω εταιρείες βρίσκονται και στη λίστα αυτών που θα συνοδεύσουν τον Γάλλο πρόεδρο στο πολυαναμενόμενο ταξίδι του στην Αθήνα.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

Πηγή: Deutsche Welle