Skip to main content

Επαφές Κυρίζογλου στην Αθήνα για την υποψηφιότητά του για την ΚΕΔΕ

Με ποιους συναντήθηκε από το βράδυ της Δευτέρας ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ. Αύριο θα βρεθεί στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ

Στην Αθήνα για επαφές προώθησης της υποψηφιότητάς του στην ΚΕΔΕ βρίσκεται από το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Ο κ. Κυρίζογλου μάλιστα θα παραμείνει και αύριο στην πρωτεύουσα, προκειμένου να παραστεί στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, όπου θα μιλήσει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Προφανής στόχος του είναι η γνωστοποίηση της υποψηφιότητάς του στο «γαλάζιο» ακροατήριο και μια σειρά επαφών με στελέχη του κόμματος, αλλά και της κυβέρνησης. Συνεργάτες του κ. Κυρίζογλου έλεγαν στη Voria.gr ότι «οι επαφές αποδίδουν καρπούς».

Ο κ. Κυρίζογλου συμμετείχε στη συνεδρίαση της ΕΝΠΕ για το προσφυγικό, όπου μάλιστα ενημέρωσε και για τη σχετική απόφαση της ΠΕΔΚΜ, ενώ συναντήθηκε ήδη και με τον Νικήτα Κακλαμάνη, αλλά και με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος μόλις πριν λίγες μέρες έδειξε την προτίμησή του για την ΚΕΔΕ στον έτερο υποψήφιο για την προεδρία, δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Ο κ. Κυρίζογλου γνωστοποίησε σε όσους συνάντησε και συνομίλησε την απόφασή του «να πάει μέχρι το τέλος», ενώ ενημέρωσε ότι το 2014 για χάρη της ενότητας του χώρου έκανε τότε πίσω...

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ έχει συγκεντρώσει τις υπογραφές 73 αυτοδιοικητικών για την υποστήριξη της υποψηφιότητάς του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να εμφανίσει επιπλέον υπογραφές το επόμενο διάστημα, καθώς συνεργάτες του αναφέρουν ότι έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους και πολλοί επιπλέον αυτοδιοικητικοί από όλη τη χώρα.

Ο κ. Κυρίζογλου συμφωνεί μεν με το ενιαίο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο για την ΚΕΔΕ, όμως υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα έχει και επικεφαλής για υποψήφιο πρόεδρο του οργάνου. «Η μάχη πρέπει να δοθεί με επικεφαλής», λέει στους συνομιλητές του.

Στο μεταξύ ζήτημα έχει δημιουργηθεί με την καθυστέρηση στην αποστολή του σχεδίου νόμου, με τον οποίο θα γίνει η όλη διαδικασία για τα νέα διοικητικά συμβούλια των ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ. Αναμένεται να αποσταλεί, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στα τέλη Οκτωβρίου. Με δεδομένο ότι συνήθως απαιτείται περίπου ένας έως ενάμιση μήνας για να γίνουν οι εκλογές και εφόσον δουν οι αυτοδιοικητικές αρχές τι αλλάζει στον τρόπο ανάδειξης των δ.σ., γίνεται αντιληπτό ότι οι εκλογές στην ΚΕΔΕ θα γίνουν είτε λίγο πριν τα Χριστούγεννα, είτε τον Ιανουάριο...