Skip to main content

Επαφές της Κίνησης Πολιτών για Μητροπολιτικό Πάρκο στη ΔΕΘ με στελέχη του ΚΚΕ

Οι εκπρόσωποι της Κίνησης Πολιτών παρουσίασαν στα στελέχη του ΚΚΕ την πρότασή τους για την ανάπτυξη Μητροπολιτικού Πάρκου στον χώρο της ΔΕΘ.

Το σχέδιο ανακατασκευής της ΔΕΘ και κατασκευής ξενοδοχείου, εμπορικού κέντρου, κέντρου δημοσίων υπηρεσιών και πάρκινγκ 2.100 και πλέον θέσεων στάθμευσης στον χώρο της ΔΕΘ συζήτησαν με τους στελέχη του ΚΚΕ, Γιάννη Δελλή, βουλευτή της Α' περιφέρειας Θεσσαλονίκης και Σωτήρη Αβραμόπουλο, περιφερειακό σύμβουλο, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οι εκπρόσωποι της «Κίνησης Πολιτών: Μητροπολιτικό Πάρκο η ΔΕΘ για μια Πράσινη Θεσσαλονίκη», Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, Γιάννης Μαγκριώτης, Ρία Καλφακάκου και Νίκος Παπαμίχος

Οι εκπρόσωποι της Κίνησης Πολιτών, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, παρουσίασαν την πρότασή τους για την ανάπτυξη Μητροπολιτικού Πάρκου στον χώρο της ΔΕΘ, όπως προβλέπεται από το Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης και όλες τις αποφάσεις μέχρι τώρα των φορέων της Θεσσαλονίκης και των κυβερνήσεων, και την ανάπλαση των περιπτέρων, που έχουν αρχιτεκτονική και ιστορική σημασία, με στόχο την διοργάνωση ήπιων εκθεσιακών, πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων.

Ταυτόχρονα ζητούν «να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο στη Σίνδο, στον χώρο που είναι χωροθετημένος από το 1999, για τη διοργάνωση των βαριών εκθέσεων, όπως είναι η  Agrotika, η πιο σημαντική εκθεσιακή δραστηριότητα της ΔΕΘ».

«Η Θεσσαλονίκη, η πόλη με το λιγότερο πράσινο ανά κάτοικο, από όλες τις πόλεις της Ευρώπης και της Ελλάδας, η πόλη με την υψηλότερη μόλυνση του περιβάλλοντος στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί η χώρα μας, πριν λίγους μήνες, στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο από την Κομισιόν, δεν μπορεί να προσθέτει μπετόν και πρόσθετες οικονομικές δραστηριότητες στο κέντρο της. Ούτε μπορεί να παραβλέπεται το μέλλον της ΔΕΘ, η βιώσιμη ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και φυσικά η ανάπτυξη της Δυτικής Θεσσαλονίκης» σημείωσαν οι εκπρόσωποι της Κίνησης Πολιτών.

Τόνισαν ακόμη, ότι η χώρα μας διαθέτει τώρα πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, το οποίο χρηματοδοτεί ανάλογες πράσινες επενδύσεις και έργα.

Από την πλευρά των εκπροσώπων του ΚΚΕ, τονίστηκε ότι «έχουν ένα γενικότερο σχέδιο για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, που περιλαμβάνει την ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πάρκου στον χώρο της ΔΕΘ με την ενσωμάτωση και των γειτονικών χώρων της "Αγίας Φωτεινής" και του Γ' Σώματος Στρατού».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, διαφωνούν απόλυτα με τα σχέδια της σημερινής κυβέρνησης, όπως και της προηγούμενης, «που σκοπεύουν να παραχωρήσουν σε ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους τον χώρο της ΔΕΘ, κόντρα στα συμφέροντα των ανθρώπων της πόλης».

«Ο διάλογος με τα κόμματα και τους φορείς της πόλης συνεχίζεται, οι πολίτες πρέπει να μάθουν και θα μάθουν την αλήθεια για το πολιτικό, οικονομικό και περιβαλλοντολογικό ατόπημα που σχεδιάζεται, και να διεκδικήσουν την βιώσιμη ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης» καταλήγει η Κίνηση Πολιτών.