Skip to main content

Επαφές των επτά δημάρχων για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Οι επτά δήμαρχοι που στηρίζουν τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη δυτική πλευρά της πόλης υποδέχθηκαν σήμερα αντιπροσωπεία του ΚΚΕ.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη βουλευτή Β΄Θεσσαλονίκης και Σάκη Βαρδαλή στέλεχος του ΚΚΕ στην Κεντρική Μακεδονία υποδέχθηκαν στο δημαρχείου του δήμου Δέλτα στη Σίνδο, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και Α’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ ,Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης ως εκπρόσωποι των επτά δημάρχων που υποστηρίζουν τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.

Οι τρεις  δήμαρχοι εκπροσωπώντας τους δημάρχους Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανό, Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη, Χαλκηδόνας Σταύρου Αναγνωστόπουλου και Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη, ενημέρωσαν τους κκ. Στολτίδη και Βαρδαλή για τα πλεονεκτήματα της πρωτοβουλίας των επτά δημάρχων για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Δυτική Θεσσαλονίκη και την ταυτόχρονη ανάπλαση του χώρου των 175 στρεμμάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου.

Ανέλυσαν τις θέσεις της πρωτοβουλίας των επτά δημάρχων για όλες τις παραμέτρους που αφορούν τα δύο κεντρικά θέματα:

- Την ολική απόδοση του χώρου των 175 στρ. της ΔΕΘ στο κέντρο της πόλης για δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου και

- Τη Μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στα Δυτικά και συγκεκριμένα στη Σίνδο

Τα επιχειρήματα των επτά δημάρχων, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έχουν ως βασικό στόχο την ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη της πόλης του 21ου αιώνα. Μέχρι στιγμής, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, τα μηνύματα που λαμβάνουν είναι θετικά και όλο και περισσότεροι βουλευτές, φορείς και απλοί πολίτες τάσσονται στο πλευρό τους.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ δήλωσαν ότι: "το πραγματικό ερώτημα δεν είναι «μένει ή φεύγει» η ΔΕΘ αλλά τι θα γίνει την επόμενη μέρα , σε ποια κατεύθυνση και τι θα κερδίσουν πραγματικά οι εργαζόμενοι και η νεολαία. Ενώ ανέπτυξαν την ολοκληρωμένη πρόταση του ΚΚΕ για μετατροπή του χώρου της ΔΕΘ σε πάρκο με δυνατότητα για αθλητικές – πολιτιστικές υποδομές, με διασφαλισμένη κρατική χρηματοδότηση και χωρίς ανταποδοτική λειτουργία, απομάκρυνση στρατοπέδων από τον αστικό ιστό και ενιαίο σχεδιασμό μιας ευρύτερης περιοχής που θα περιλαμβάνει το Γ’ΣΣ, το χώρο του πρώην 424 για την εγκατάσταση άλλων απαραίτητων υποδομών όπως παιδείας, φοιτητικής στέγης, αθλητισμού, στάθμευσης. Τονίζοντας ταυτόχρονα την επιτακτική ανάγκη για πραγματικά αναπτυξιακά έργα για το λαό και στη δυτική πλευρά της πόλης, όπως είναι οι υποδομές παιδείας, πολιτικής προστασίας, οι ελεύθεροι χώροι και η προστασία του περιβάλλοντος, έργα αναβάθμισης των συγκοινωνιών κ.α"
 
Στην ίδια συνάντηση ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης ενημέρωσε τους κυρίους  Στολτίδη και Βαρδαλή  για την ενδεχόμενη εγκατάσταση στην περιοχή της ΒΙΠΕΘ μονάδας αποτέφρωσης υγειονομικών αποβλήτων στα όρια της ΒΙΠΕ και σε μικρή απόσταση από την κοινότητα της Σίνδου. Ο κ. Ιωαννίδης επανέλαβε την απόλυτη αντίθεση όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και του Τοπικού Συμβουλίου Σίνδου καθώς επίσης και των επιτροπών διαβούλευσης και ποιότητας ζωής στην εγκατάσταση μιας μονάδας αποτέφρωσης μολυσματικών αποβλήτων κοντά σε κατοικημένη περιοχή.