Skip to main content

Επαφές του Υπουργού Εξωτερικών στην Κίνα - Ποιους συνάντησε

Ο Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε στο θεματικό φόρουμ «Διασυνδεσιμότητα εμπορίου» που διοργανώνεται στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής.

Σειρά επαφών με συμμετέχοντες και τοπικούς αξιωματούχους είχε ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, στο πλαίσιο της παραμονής του στην Κίνα, όπου συνοδεύει τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, Επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας στην 2η Σύνοδο Κορυφής «Belt and Road».

Συγκεκριμένα, κατά την συνάντησή του με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής της Ε.Ε. και Επίτροπο για την Ενεργειακή Ένωση, M. ?ef?ovi?, ο Υπουργός Εξωτερικών είχε την ευκαιρία να αναλύσει στον συνομιλητή του τη στρατηγική της Ελλάδας για τον συνδυασμό της κινεζικής πρωτοβουλίας BRI με τις πολιτικές συνδεσιμότητας της ΕΕ, στο πλαίσιο του νέου οικονομικού μοντέλου της χώρας, ως γέφυρας μεταξύ των τριών ηπείρων, της Ευρώπης, της Ασίας και Αφρικής.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας της Βενεζουέλας, S. Zerpa, στον οποίο ο Υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι, προκειμένου ο ίδιος λαός της Βενεζουέλας να αποφασίσει για την τύχη του, οι εκλογές αποτελούν μοναδική διέξοδο από την κρίση. Τόνισε, επίσης, ότι η Ελλάδα προώθησε στην ΕΕ την ανάγκη διπλωματικής προσπάθειας προς την κατεύθυνση αυτή, και συνεχίζει να το πράττει.

Τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε στο θεματικό φόρουμ "Διασυνδεσιμότητα εμπορίου" που διοργανώνεται στο πλαίσιο της ως άνω Συνόδου Κορυφής. Η παρέμβασή του στο πάνελ που εξετάζει τη σημασία της βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος για την αειφόρο ανάπτυξη, εστίασε στην ανάγκη να συνδυάζεται η βιώσιμη ανάπτυξη όχι μόνο με την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και με την κοινωνική δικαιοσύνη.