Skip to main content

Επαναδιεκδίκηση της ΔΕΘ από δήμους Λαγκαδά και Μυγδονίας

Στη μάχη για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ ξαναμπαίνουν οι δήμοι Λαγκαδά και Μυγδονίας, προτείνοντας την περιοχή «Μεράς» για χώρο φιλοξενίας του εκθεσιακού κέντρου.
Δεκατρείς δήμοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης συνυπογράφουν την επιστολή των δήμων Λαγκαδά και Μυγδονίας, με την οποία προτείνουν στην υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Θεοδώρα Τζάκρη, την περιοχή «Μεράς» για χώρο φιλοξενίας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Η περιοχή «Μεράς» που προτείνουν από κοινού οι Δήμοι Λαγκαδά και Μυγδονίας για την μετεγκατάσταση της ΔΕΘ, έχει έκταση 780 στρέμματα, είναι καθαρά δημοτική, χωρίς καθόλου ιδιωτικές ιδιοκτησίες και είναι άμεσα διαθέσιμη, ενώ στην επιστολή επισημαίνεται ότι οι δύο δήμοι δεν ζητούν κανένα αντάλλαγμα από την πολιτεία για την παραχώρηση της προαναφερόμενης έκτασης.

«Η προτεινόμενη περιοχή απέχει πολύ λίγο από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ με την περιφερειακή οδό συνδέεται άμεσα τόσο με τον Ανατολικό όσο και με τον Δυτικό τομέα. Βρίσκεται επάνω ακριβώς σε κεντρικό κόμβο της Εγνατίας Οδού, στο σημείο όπου ξεκινούν οι κάθετοι οδικοί άξονες Κιλκίς - Ευζώνων και Σερρών - Προμαχώνα που συνδέουν τη χώρα με την Αλβανία, την Π.Γ.Δ.Μ. τη Βουλγαρία και με όλα τα Βαλκάνια», αναφέρεται στην επιστολή.

Την επιστολή, εκτός των Δημάρχων Λαγκαδά και Μυγδονίας, συνυπογράφουν οι Δήμαρχοι Απολλωνίας, Αρέθουσας, Ασσήρου, Βερτίσκου, Εγνατίας, Καλλινδοίων, Κορώνειας, Λαχανά, Μαδύτου, Ρεντίνας, Σοχού.