Skip to main content

Επανακαταμέτρηση ψήφων ζητά και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Αύριο το πρωί καταθέτει το σχετικό αίτημα, καθώς έχει ενστάσεις επί της διαδικασίας και των ψηφοδελτίων που θεωρήθηκαν άκυρα.

Δεν τελειώσαμε με τις ενστάσεις και τις επανακαταμετρήσεις των ψηφοδελτίων στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Αύριο το πρωί, προτού λήξει η σχετική προθεσμία, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θα καταθέσει επίσης αίτημα για επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων, καθώς θεωρεί ότι η διαδικασία είχε κενά.

Ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών στον κεντρικό Δήμο ήταν και παραμένει αγχωτικός και αγωνιώδης, ενώ ακούγονται πολλές μουρμούρες για τα ψηφοδέλτια που βγήκαν άκυρα. Παρότι, το αποτέλεσμα του αιτήματος του Γιώργου Ορφανού για επανεξέταση τελικά αποδείχτηκε ατελέσφορο.

Σε δηλώσεις του στη Voria.gr ο κ. Ψωμιάδης επισήμανε ότι το αίτημα επανεξέτασης θα υποβληθεί αύριο το πρωί, ενώ τόνισε ότι θα ψηφίσει την Κυριακή, κάτι όμως που δε θα κάνουν κατά την εκτίμησή του οι περισσότεροι Θεσσαλονικείς. Ο κ. Ψωμιάδης βλέπει την αποχή στο δεύτερο γύρο να εκτοξεύεται στα ύψη...

Ζητά ακύρωση των εκλογών στον δήμο Θεσσαλονίκης

Αργότερα σε γραπτή δήλωση που διένειμε στα ΜΜΕ, ο κ. Ψωμιάδης έκανε λόγο για ένα «πρωτοφανές μπάχαλο που είναι σε πλήρη εξέλιξη με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ιδιαίτερα στο δήμο της Θεσσαλονίκης», που όπως λέει «επιβεβαιώνει την ανάγκη ακύρωσης της εκλογικής διαδικασίας και την εκ νέου προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο, με άλλο εκλογικό σύστημα, όπως τουλάχιστον έχει δεσμευτεί η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».
 
«Το καταστροφικό για την Αυτοδιοίκηση εκλογικό σύστημα που εισήγαγε ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε απόλυτη ακυβερνησία, καθώς όποιος και από τους δύο κερδίσει στο β’ γύρο των εκλογών θα έχει μια αδύναμη, ελεγχόμενη και εξαρτημένη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο», επισημαίνει ο κ. Ψωμιάδης για να καταλήξει:

«Όσο αφορά στο πρόσωπο μου, επειδή ακούγονται πολλά: Δεν είναι της ώρας να συζητάμε για θέσεις και αξιώματα. Κάναμε ως Παράταξη έναν υπέροχο και τίμιο αγώνα. Οι επιλογές μας για την Κυριακή έχουν ως αποκλειστικό σημείο αναφοράς το καλό της πόλης, το πώς θα διοικηθεί ο δήμος και πως δεν θα επαναληφθούν τα φαινόμενα που βιώνουμε σήμερα, με την πλήρη διάλυση  των πάντων».