Skip to main content

Με click away από σήμερα το λιανεμπόριο στη Θεσσαλονίκη - Όσα πρέπει να ξέρετε

Η σημαντικότερη διαφορά για τους κατοίκους του νομού σε σχέση με όλες τις προηγούμενες φορές είναι το sms, καθώς πλέον στέλνουν μήνυμα στο 13032.

Επαναλειτουργεί από σήμερα για το λιανεμπόριο στη Θεσσαλονίκη με τη μέθοδο του click away.

Η σημαντικότερη διαφορά για τους κατοίκους του νομού σε σχέση με όλες τις προηγούμενες φορές που λειτουργούσε το λιανεμπόριο με την εν λόγω μέθοδο στην περιοχή, είναι το sms, καθώς πλέον οι καταναλωτές θα αποστέλουν μήνυμα στο 13032.

Στο 13032 επιτρέπεται μόνο ένα ημερήσιο μήνυμα και μόνο το ονοματεπώνυμο. Σε δεύτερο μήνυμα θα γυρίζει αρνητική απάντηση.

Όπως είχε διευκρινιστεί την περασμένη εβδομάδα που επαναλειτούργησε η αγορά σχεδόν στο σύνολο της επικράτειας, για ψώνια επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις τις καθημερινές, πάντοτε με κλείσιμο ραντεβού τηλεφωνικά ή διαδικτυακά, φέροντας ταυτότητα ή διαβατήριο.

Όσον αφορά στη διαδικασία του click away, έχει ως εξής:

Καταχώρηση της παραγγελίας/ραντεβού από την επιχείρηση και αποστολή στον πελάτη είτε ηλεκτρονικού αποδεικτικού εγγράφου της αγοράς (προπληρωμένη παραγγελία) είτε μηνύματος SMS που φέρει τα εξής στοιχεία: επωνυμία, διεύθυνση και Α.Φ.Μ. της επιχείρησης, χρονικό διάστημα παραλαβής.

Παραλαβή από ένα (1) άτομο και μόνο.

Πληρωμή μόνο ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή.

Κατά την παραλαβή εκτός καταστήματος (click away): α) τήρηση ελάχιστης απόστασης δύο μέτρων μεταξύ πελατών, β) μέγιστος αριθμός ατόμων στην αναμονή: εννέα (9) άτομα και γ) μέγιστος χρόνος παραμονής στο σημείο παραλαβής: δέκα (10) λεπτά.

Υπενθυμίζεται πως και στην Αχαΐα ανοίγει το λιανεμπόριο, με click away και click inside, ενώ κλειστό παραμένει στην Κοζάνη.

Ανοίγουν τα καταστήματα ΟΠΑΠ

Παράλληλα, σήμερα επαναλειτουργούν και τα καταστήματα ΟΠΑΠ με δύο εξαιρέσεις. Συγκεκριμένα κλειστά θα παραμείνουν τα opap play και οι υπηρεσίες τυχερών παιγνίων με μηχανήματα και κερματοδέκτη.