Skip to main content

Επαναπατρίστηκαν 32 Έλληνες από Τουρκία - Ένας θετικός στον κορωνοϊό

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν στους επαναπατρισθέντες έδειξε πως ένας Έλληνας από τους 32 έχει προσβληθεί από κορωνοϊό.

Μετά από συνεχείς προσπάθειες ώστε να οριστικοποιηθεί η επιστροφή τους στην Ελλάδα, 32 Έλληνες από την Κωνσταντινούπολη κατάφεραν να πατήσουν ελληνικό έδαφος αργά το βράδυ της Πέμπτης και μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο «Στάνλεϊ» σε απομόνωση προκειμένου να τους γίνουν εξετάσεις για τον κορωνοϊό.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων βγήκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής. Από τα 32 άτομα που ταξίδεψαν στην Ελλάδα από την Κωνσταντινούπολη, ένας έχει βρεθεί θετικός στον Covid-19, σύμφωνα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά.

Επίσης, θετικός αποδείχτηκε και ένας από τους ταξιδιώτες από Ισπανία που βρίσκονται στο ξενοδοχείο, ο οποίος στο πρώτο τεστ ήταν αρνητικός.

Διαβάστε ακόμη: Σε καραντίνα 90 φοιτητές από Τουρκία σε ξενοδοχεία Ξάνθης και Έβρου

Πάντως, όπως ανάφεραν οι ταξιδιώτες από την Κωνσταντινούπολη στο ξενοδοχείο τα μέτρα τηρούνται ευλαβικά και από την πρώτη στιγμή ο καθένας παραμένει απομονωμένος στο δωμάτιο του ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.