Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
x

ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΞΑΝΑ Η «ΕΡΥΘΡΑ ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ» ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ ΚΟΛΠΟ (ΦΩΤΟ)

Το φαινόμενο εντοπίστηκε μεταξύ των οδών Ίωνος Δραγούμη και Ελευθερίου Βενιζέλου, με το θέαμα να είναι αποκρουστικό και ενοχλητικό

Του Νίκου Αβουκάτου

Κακή ήταν η εικόνα του Θερμαϊκού, στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης, σήμερα το μεσημέρι, καθώς για μια ακόμα φορά έκανε την εμφάνιση του το φαινόμενο της «ερυθράς παλίρροιας».

Το φαινόμενο εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των οδών Ίωνος Δραγούμη και Ελευθερίου Βενιζέλου, με το θέαμα να είναι αποκρουστικό και ενοχλητικό για τους περαστικούς.

«Σήμερα η ερυθρά παλίρροια οφείλεται στα γνώριμα (από τα τελευταία χρόνια) στον όρμο ετερότροφα δινομαστιγωτα (πρωτόζωα) Noctiluca και Spatulodinium» επεσήμανε η Μαρία Μουστάκα, καθηγήτρια στο Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ.

«Με εύτροφη λίμνη μοιάζει ο Όρμος Θεσσαλονίκης, από την Αρετσού μέχρι και το λιμάνι της πόλης, λόγω της νέας άνθισης φυτοπλαγκτού» σημείωσε η κ. Μουστάκα, λόγω της εμφάνισης αφρών καφέ χρώματος που εμφανίστηκαν πριν από 15 ημέρες στη Νέα Παραλία.

Οι δειγματοληψίες του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποκάλυψαν την κακή κατάσταση της ποιότητας του νερού στον Όρμο Θεσσαλονίκης.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ