Skip to main content

Επανέναρξη πτήσεων της Brussels Airlines από τις 15 Ιουνίου

Η βελγική εταιρεία σχεδιάζει μειωμένο αριθμό πτήσεων που θα αυξάνεται σταδιακά ανάλογα με τη ζήτηση της αγοράς και την άρση των περιορισμών.

Η αεροπορική εταιρεία Brussels Airlines, που δέχεται σφοδρό πλήγμα, όπως ολόκληρος ο κλάδος των αερομεταφορών από την κρίση του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε την επαναφορά ορισμένων από τις πτήσεις της με αφετηρία τη 15η Ιουνίου.

Η βελγική εταιρεία σχεδιάζει μειωμένο αριθμό πτήσεων που θα αυξάνεται σταδιακά ανάλογα με τη ζήτηση της αγοράς και την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών, ανέφερε η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι το δίκτυο που θα εξυπηρετηθεί θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες.

Εν αναμονή αυτής της επαναλειτουργίας, η εταιρεία πρόσθεσε ότι "έχουν τεθεί σε εφαρμογή όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης της υγείας για την προστασία των επιβατών και του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού".

Η Brussels Airlines, η οποία εξυπηρετούσε περισσότερους από 80 προορισμούς πριν από την κρίση, ανέστειλε τις πτήσεις στις 21 Μαρτίου καθώς η πανδημία εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη.

Η εταιρεία, θυγατρική του γερμανικού ομίλου Lufthansa, τόνισε ότι χάνει από τότε ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Την Τρίτη ανακοίνωσε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης που σκοπεύει να μειώσει το ¼ του εργατικού της δυναμικού, καταργώντας σχεδόν 1.000 θέσεις εργασίας.

Το "σχέδιο αποκατάστασης" προβλέπει "μείωση του στόλου" από 54 σε 38 αεροσκάφη, μια ποσοστιαία πτώση 30%.

Για τη συζήτηση για το μέλλον της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa, Κάρστεν Σπορ αναμένεται αύριο στις Βρυξέλλες.

Μια συνάντηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί γύρω από την πρωθυπουργό της Βελγίου, Σοφί Βιλμές, παρουσία πολλών μελών της κυβέρνησης και του διευθύνοντος συμβούλου της Brussels Airlines, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή που βρίσκεται κοντά στην κυβέρνηση.