Skip to main content

Επανέρχεται στο θέμα του ξυλοδαρμού ειδικών φρουρών ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του κόμματος ζητεί από την κυβένρηση να δώσει επίσημες απαντήσεις για το περιστατικό με τους δύο ειδικούς φρουρούς.

Για «πρωτοφανή και απαράδεκτη προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αποφύγει να απαντήσει» στα ερωτήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «για το ενδεχόμενο εμπλοκής ειδικών φρουρών, που πρόσφατα προσέλαβε, σε σοβαρό επεισόδιο» κάνει λόγο ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Ραγκούσης σε νέα ανακοίνωσή του για το θέμα.

Ο κ. Ραγκούσης σημειώνει πως αν σήμερα δεν δοθούν οι επίσημες απαντήσεις που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ «τότε απλώς να γνωρίζουν ότι θα εξαναγκαστούν να απαντήσουν σε επίκαιρη ερώτηση που άμεσα θα καταθέσουμε στη Βουλή».

«Προς το παρόν» συνεχίζει ο κ. Ραγκούσης,«θέλουμε να καταγραφεί πως κατά την προχθεσινή κοινοβουλευτική συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης για την ασφάλεια, ο υπουργός κ. Μ. Χρυσοχοΐδης δεν ανέφερε το παραμικρό σχετικά με ενδεχόμενο τέτοιο γεγονός, παρά τις επανειλημμένες επικριτικές αναφορές που κάναμε για την πρόσληψη ειδικών φρουρών αντί αστυνομικών».

Σημειώνεται πως προ ολίγων ημερών δύο ειδικοί φρουροί συνεπλάκησαν με μπράβους νυχτερινού κέντρου (διαβάστε περισσότερα εδώ).