Skip to main content

Επανέρχεται ο Παπαγεωργόπουλος για υπεξαίρεση και περαίωση

Πολιτικά παιχνίδια σχετικά με τον αποκλεισμό του δήμου Θεσσαλονίκης από τις διατάξεις του νόμου περί περαίωσης καταγγέλλει ο απερχόμενος δήμαρχος.
Την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη διερεύνηση της υπόθεσης της υπεξαίρεσης από την Εφορεία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία χρημάτων του δήμου Θεσσαλονίκης από το έτος 1993 ζητεί ο  δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλος.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος χαιρετίζει παράλληλα την πρόταση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή η διερεύνηση της υπόθεσης.

«Δεν θα πρέπει να ταλαιπωρούνται και άλλο τα μέλη της σημερινής διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, επειδή απεκάλυψαν την υπεξαίρεση που είχε ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν, πριν αναλάβουν την διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως παραδέχεται στο πόρισμά της η ίδια η Οικονομική Επιθεωρήτρια που διεξήγαγε τον έλεγχο», σημειώνει ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Αναφερόμενος, στον αποκλεισμό του δήμου Θεσσαλονίκης από την περαίωση, ο δήμαρχος, Β. Παπαγεωργόπουλος, χαρακτήρισε πολιτική την απόφαση της κυβέρνησης.

«Κατήγγειλα προ εβδομάδος, πρώτον ότι η κυβέρνηση τον προηγούμενο Ιούνιο χαρακτήρισε τον δήμο Θεσσαλονίκης  «επιτηδευματία» για να προσθέσει στα 7,2 εκατ. ευρώ της υπεξαίρεσης και 15 εκατ. ευρώ πρόστιμα και προσαυξήσεις και για να δεσμεύσει τα χρήματα του δήμου σε όλες τις τράπεζες της χώρας και δεύτερον ότι προ εβδομάδος η ίδια κυβέρνηση χαρακτήρισε τον δήμο ως «μη επιτηδευματία», για να μη υπαχθεί στις ευεργετικές διατάξεις της «περαίωσης», στην ολοκληρωτική δηλαδή διαγραφή των προστίμων και των προσαυξήσεων και τον διακανονισμό της βασικής οφειλής σε πολλές μηνιαίες δόσεις και στην εξαφάνιση δηλαδή οποιουδήποτε προβλήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και στα έγγραφα που έστειλε ως απάντηση στον δήμο η Θ΄ Δ.Ο.Υ, από τα οποία , όπως σημείωσε, φαίνεται ακριβώς ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την Θεσσαλονίκη.

Στο πρώτο έγγραφο, όπως είπε ο δήμαρχος, χαρακτηρίζεται ο δήμος Θεσσαλονίκης ως «μη επιτηδευματίας» για να μη μπει στην ευεργετική ρύθμιση, ενώ στο δεύτερο έγγραφο αποκαλύπτεται ότι η απόφαση για τον αποκλεισμό του από την ευεργετική ρύθμιση, ήταν κυβερνητική απόφαση και όχι απόφαση των Οικονομικών Υπηρεσιών.

«Συγκεκριμένα στην απάντηση της η Θ΄ Δ.Ο.Υ αναγράφει: « Σε συνέχεια του παραπάνω εγγράφου μας, σας γνωρίζουμε ότι τη μη υπαγωγή σας στις διατάξεις του Ν.3888/10 μας την γνωστοποίησε ο τμηματάρχης Υ.Ο. κ. Λιάκος στη συνάντηση που είχαμε την 25/10/10 στο ΠΕΚ Θεσσαλονίκης, παρουσία του υφυπουργού κ. Κουσελά και στις μετέπειτα τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαμε. Γραπτή απάντηση στο από 20/10/10 ερώτημά μας μέχρι σήμερα δεν υπάρχει». Αυτή είναι η αλήθεια», τόνισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι συνεχίζουν τα πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των Θεσσαλονικέων.

«Η κυβέρνηση δια του υφυπουργού κ. Κουσελά αποφάσισε να αφήσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης έξω από την «περαίωση» καθαρά για λόγους πολιτικούς. Για να φαίνεται ότι είναι χρεωμένος» κατέληξε.

Εν τω μεταξύ, σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρη Καπετανόπουλου με τον διάδοχό του Παναγιώτη Αβραμόπουλο.  Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση εργασίας, που πραγματοποιήθηκε και είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση του κ. Αβραμόπουλου σε θέματα λειτουργίας και οργάνωσης των υπηρεσιών  του Δημοτικού Συμβουλίου.