Skip to main content

Επανέρχεται στο προσκήνιο η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ

Επιστολή στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης έστειλαν οι δήμαρχοι Λαγκαδά και Μυγδονίας, επαναφέροντας την πρότασή τους για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη περιοχή «Μεράς
Επιστολή στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων έστειλαν οι δήμαρχοι Λαγκαδά και Μυγδονίας, επαναφέροντας την (επικαιροποιημένη) πρότασή τους για τη μεταφορά της ΔΕΘ στη περιοχή «Μεράς», μετά μάλιστα και την πρόσφατη δήλωση της αρμόδιας υπουργού κας Κατσέλη, που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη χωροθέτηση του νέου εκθεσιακού κέντρου.

Στην επιστολή τους 0ι Δήμαρχοι Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης και Μυγδονίας κ. Αστέριος Γαβότσης τονίζουν ότι η περιοχή «είναι καθαρά δημοτική, χωρίς καθόλου ιδιωτικές ιδιοκτησίες και είναι άμεσα διαθέσιμη σε έκταση 780 στρεμμάτων» και  διευκρινίζουν ότι δεν ζητούν κανένα αντάλλαγμα από την πολιτεία για την παραχώρηση.

Όπως σημειώνουν στην επιστολή, «η προτεινόμενη περιοχή απέχει πολύ λίγο από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ με την περιφερειακή οδό συνδέεται άμεσα τόσο με τον Ανατολικό όσο και με τον Δυτικό τομέα. Βρίσκεται επάνω ακριβώς σε κεντρικό κόμβο της Εγνατίας Οδού, στο σημείο όπου ξεκινούν οι κάθετοι οδικοί άξονες Κιλκίς - Ευζώνων και Σερρών - Προμαχώνα που συνδέουν τη χώρα με την Αλβανία, την Π.Γ.Δ.Μ. τη Βουλγαρία και με όλα τα Βαλκάνια». Προσθέτουν δε πως «εδώ και λίγες ημέρες ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του νέου κόμβου της Εγνατίας Οδού στα Λουτρά του Λαγκαδά, ένα επιπλέον συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής που την καθιστά ΄πόλο έλξης΄ για τους κατοίκους της ευρύτερης Κεντρικής Μακεδονίας».

Την πρόταση των Δήμων Λαγκαδά και Μυγδονίας υπογράφουν 13 Δήμοι της Επαρχίας Λαγκαδά, οι οποίοι υποστηρίζουν πως αυτή καλύπτει όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις και προοπτικές για ένα σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο και παράλληλα εξυπηρετεί την ανάγκη της ισόρροπης ανάπτυξης του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς η μεταφορά της Δ.Ε.Θ. στον προτεινόμενο χώρο θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της ανάπτυξης και της οικονομίας της περιοχής.