Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επανεξετάζεται η αφαίρεση της Γαλάζιας Σημαίας από την Επανομή

Κλιμάκια του αρμόδιου φορέα στην παραλία της Επανομής στον Ποταμό για αυτοψία - Αισιοδοξία Γιώργου Τσαμασλή για επιστροφή της «Γαλάζιας Σημαίας»

Στην παραλία της Επανομής «Ποταμό» θα βρεθεί σήμερα κλιμάκιο από τον Φορέα του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία». Στόχος είναι να επανεξεταστεί το αίτημα του δήμου Θερμαϊκού και να επιστρέψει η Γαλάζια Σημαία από τον Ποταμό, που αφαιρέθηκε μετά από χρόνια.

«Το κλιμάκιο θα κάνει μια αυτοψία του περιβάλλοντος. Το πρόβλημα υπάρχει με την προστατευόμενη περιοχή, όχι με τα νερά. Θα επανεξετάσουν το ζήτημα από την αρχή», επισημαίνει στη Voria.gr ο δήμαρχος Θερμαϊκού.

Ο κ. Τσαμασλής από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι αφαιρείται από τη συγκεκριμένη παραλία η Γαλάζια Σημαία, ήταν σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, δηλαδή τόσο με Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου όσο και με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) που χειρίζεται το θέμα των «Γαλάζιων Σημαιών».

Ο δήμαρχος εκτιμά ότι, μετά τη σημερινή αυτοψία, εντός του Ιουνίου θα υπάρξουν αποτελέσματα και δηλώνει αισιόδοξος ότι η Γαλάζια Σημαία θα επιστρέψει στην παραλία της Επανομής.

«Η θάλασσα στην Επανομή είναι πεντακάθαρη και το αποδεικνύουν οι επισκέπτες που συνεχώς αυξάνονται και απολαμβάνουν την ομορφιά της περιοχής», τόνισε ο κ. Τσαμασλής αποδίδοντας την απώλεια της Γαλάζιας Σημαίας σε καταγγελία πολίτη που έγινε για την προστατευόμενη περιοχή. Από τον δήμο επισημαίνεται, επίσης, ότι για τις παρατηρήσεις που αφορούν το ευαίσθητο περιβάλλον της ακτής, είναι σε άμεση επαφή με το Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων περιοχών και οι ενέργειες έχουν αξιολογηθεί θετικά.

Παντώς, παρά το συγκεκριμένο γεγονός, με την απελευθέρωση των μετακινήσεων, ο Ποταμός στην Επανομή συγκεντρώνει κάθε Σαββατοκύριακο πλήθος κόσμου. «Ο κόσμος δεν επηρεάζεται από αυτά. Ξέρει ότι τα νερά και οι υποδομές είναι σε άριστη κατάσταση», σημείωσε ο κ. Τσαμασλής.

Η παραλία της Επανομής είναι από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Θεσσαλονίκης που συγκεντρώνει πολλούς επισκέπτες για κολύμπι τους καλοκαιρινούς μήνες.