Skip to main content

Γιουτίκας: Επανεξετάζονται τα διόδια στον δήμο Δέλτα

Ο ξεσηκωμός για τα διόδια σε Μάλγαρα και Χαλάστρα είχε ως αποτέλεσμα να συζητήσει τις εναλλακτικές η εταιρία με το ΤΑΙΠΕΔ.

Στην επανεξέταση της κατασκευής πλευρικών διοδίων στην περιοχή του δήμου Δέλτα προχωρά η «Εγνατία Οδός ΑΕ».

Τέσσερις μέρες από τη στιγμή που δεσμεύτηκαν οι χώροι για την κατασκευή των διοδίων, οι σφοδρές αντιδράσεις οδήγησαν την εταιρία στην επανεξέταση του ζητήματος, ώστε όχι να μην κατασκευαστούν διόδια, αλλά να αλλάξει η χωροθέτησή τους, σε σημείο πιο κοντά στο Κλειδί Ημαθίας, που προτείνουν και οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, σε σχετική ανάρτησή του πριν από λίγο επισήμανε ότι επικοινώνησε μαζί του ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός ΑΕ», Γιώργος Κωνσταντόπουλος και τον ενημέρωσε ότι θα συγκληθεί σύσκεψη της εταιρείας με το ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να εξεταστούν οι δυνατότητες αλλαγών στον υπάρχοντα σχεδιασμό.

Το Σαββατοκύριακο στον δήμο Δέλτα όλοι ήταν ανάστατοι για το ενδεχόμενο κατασκευής των διοδίων στην περιοχή των Μαλγάρων και της Χαλάστρας. Μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν και ημερίδες και ενημερωτικές εκδηλώσεις, αλλά και παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Διαβάστε ακόμη: Δήμος Δέλτα: Ασφαλιστικά μέτρα και αίτημα ακύρωσης των διοδίων

Ο κ. Γιουτίκας, που είχε καταθέσει εγκαίρως την πρόταση για τη μετακίνηση των διοδίων ήταν δηκτικός κατά της «Εγνατία Οδός ΑΕ», ενώ υπενθύμισε ότι από το 1998 ακόμη στο γενικό πολεοδομικό σχέδιο του τότε δήμου Αξιού, ο τότε δήμαρχος και πατέρας του είχε προβλέψει το χώρο στον οποίο θα μπορούσαν να γίνουν τα διόδια.

Μάλιστα επισήμανε ότι η προσφυγή που έχει κάνει ήδη με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, η Περιφέρεια, ορίστηκε να συζητηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, όταν πλέον θα είναι μάταιο, εφόσον έχουν δημιουργηθεί τετελεσμένα με την κατασκευή των σταθμών.

Η ανάρτηση του κ. Γιουτίκα είναι η εξής:

«Το ξανασκέφτονται για τα διόδια!

Η σθεναρή μας «αντίσταση», στην κατασκευή και λειτουργία πλευρικών διοδίων στη Χαλάστρα, αρχίζει να αποδίδει.

Τέσσερις μέρες μετά την προσπάθεια για την έναρξη των εργασιών, η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» εμφανίζεται τώρα πρόθυμη να επανεξετάσει το θέμα!

Αρχικά, τόσο οι υπεύθυνοι της εταιρείας, όσο και του αρμόδιου Υπουργείου, στις συνεχείς επικοινωνίες που είχα μαζί τους και μέσα στο Σαββατοκύριακο, ήταν απόλυτοι και κάθετα αρνητικοί σε οποιαδήποτε αλλαγή στο σχεδιασμό για τα διόδια.

Ωστόσο, επέμεινα να πιέζω για λύση που δεν θα «τιμωρεί» τους κατοίκους του Δήμου Δέλτα και όσους εργάζονται στη γύρω περιοχή.

Πριν από λίγη ώρα, επικοινώνησε μαζί μου ο Πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Α.Ε. , Γ. Κωνσταντόπουλος, και με ενημέρωσε ότι συγκαλεί σύσκεψη της εταιρείας με το ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να εξεταστούν οι δυνατότητες αλλαγών στο σχεδιασμό.

Αναμένουμε...».

Πάντως, το κλίμα στην περιοχή είναι εκρηκτικό και σύσσωμοι οι φορείς, οι βουλευτές, όσοι έχουν αξιώματα και οι πολίτες κάνουν λόγο για «πόλεμο» σε περίπτωση που προχωρήσουν τα υφιστάμενα σχέδια της εταιρείας.