Skip to main content

Επανήλθαν σε λειτουργία οι υπηρεσίες της Google

Αποκαταστάθηκαν οι υπηρεσίες της Google που είχαν πέσει κατά τη διάρκεια της ημέρας, μετά από περίπου μία ώρα αναφορών για προβλήματα.

Η λειτουργία των υπηρεσιών της Google που είχαν πέσει τη Δευτέρα -μεταξύ των οποίων το Gmail, το YouTube και το Docs- φαινόταν να έχει αποκατασταθεί, μετά από περίπου μία ώρα αναφορών για προβλήματα ανά τον πλανήτη.

Χρήστες ανά τον κόσμο ανέφεραν προβλήματα σε Gmail, YouTube, Google Drive, Play Store, Maps και αλλού- ωστόσο η μηχανή αναζήτησης (Google Search) δεν φάνηκε να επηρεάζεται. Μεταξύ των υπηρεσιών που επηρεάστηκαν την Δευτέρα ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς υπηρεσίες εν μέσω της πανδημίας, όπως το Google Hangouts, το Google Chats και το Google Meet.

Παρά τη σύντομη διάρκειά τους, τα προβλήματα αυτά επηρέασαν εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον πλανήτη, καθώς είναι τεράστιος ο αριθμός αυτών που βασίζονται στις υπηρεσίες του αμερικανικού κολοσσού για επαγγελματική, αλλά και προσωπική χρήση. Επίσης, η εξέλιξη αυτή υπογράμμισε για άλλη μια φορά πόσο εξαρτώνται εκατομμύρια άνθρωποι από τις υπηρεσίες του cloud- ειδικά δεδομένων των μέτρων lockdown για την πανδημία Covid-19. Δεδομένου αυτού, είναι πάρα πολλοί αυτοί που αναμένουν – ειδικά από τον χώρο των επιχειρήσεων- να μάθουν τι ακριβώς συνέβη.

Τέτοια προβλήματα στα συστήματα της Google δεν είναι και πολύ συχνά, αν και είχε υπάρξει πρόβλημα σε servers που είχε προκαλέσει προβλήματα σε χρήστες στις ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2019.