Skip to main content

Επανήλθε στις νίκες με τεσσάρα στον Απόλλωνα ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ συνάντησε αντίσταση στο πρώτο ημίχρονο από τον Απόλλωνα, όμως στο δεύτερο έκλεισε τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους και βρήκε τρία γκολ

Σε... δρόμο επιτυχίας στο πρωτάθλημα, μετά από τα τελευταία στραβοπατήματά του (σ.σ. εντός έδρας ισοπαλία με τον Βόλο, εκτός έδρας ήττα από Ολυμπιακό), επέστρεψε απόψε ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος, για την 8η αγωνιστική της Super League, επικράτησε, στην Τούμπα, επί του Απόλλωνα Σμύρνης με 4-1 και κατέκτησε την 5η νίκη του στη σεζόν.

Ο Στέφαν Σβαμπ άνοιξε το σκορ για τους ασπρόμαυρους, στο 5’, με πέναλτι, με τους Κάρολ Σφιντέρσκι (66’), Γιάννη Μιχαηλίδη (72’), Ντόουγκλας Αουγκούστο (94’) να χρίζονται, επίσης, σκόρερ για τον ΠΑΟΚ. Ο Γιώργος Παμλίδης, στο ενδιάμεσο (14’), ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους.

Αναγκαστική ήταν στο 61’ η αλλαγή του Χρήστου Λισγάρα, λόγω τραυματισμού στα πλευρά. Ο κεντρικός αμυντικός του Απόλλωνα κρίθηκε αναγκαίο να διακομιστεί, με ασθενοφόρο, σε νοσοκομείο, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημά του.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε απο νωρίς με προβάδισμα υπέρ του, χάρις στο πέναλτι που κέρδισε, μετά από ανατροπή του, στο 3’ ο Μπίσεσβαρ. Δύο λεπτά αργότερα, από τα έντεκα βήματα, ο Σβαμπ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.

Στο 14’ το ματς ισορρόπησε, καθώς ο Παμλίδης, με κεφαλιά, παρά την πίεση του Τέιλορ, κατάφερε να νικήσει τον Πασχαλάκη και να γράψει το 1-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Δικέφαλος βρέθηκε σε θέση βολής, με το απευθείας φάουλ που εκτέλεσε ο Μπίσεσβαρ, ο Κότσαρης, όμως, έδιωξε με γροθιές. Στο 25’ ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του μετά από σουτ του Αουγκούστο.

Στο 54’ οι «ασπρόμαυροι» πανηγύρισαν γκολ που πέτυχε, με κοντινή προβολή, ο Ελ Καντουρί. Φάση που δε μέτρησε, ωστόσο, καθώς με τη χρήση του Var, μερικά λεπτά αργότερα, ο διαιτητής Κουτσιαύτης ακύρωσε το τέρμα ως οφσάιντ.

Ο Ελ Καντουρί παρέμεινε αγωνιστικά... ανήσυχος και στο 66’ «σέρβιρε» στον Σφιντέρσκι, ο οποίος,  με σουτ στην κίνηση, έδωσε ξανά το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.

Στο 72’ ο Μιχαηλίδης , με κεφαλιά, έκανε το 3-1 και το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε στις καθυστερήσεις ο Αουγκούστο, μετατρέποντας σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Ακπομ.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις εδώ

Διαιτητές: Κουτσιαύτης (Αρτας)

Κίτρινες: Ελ Καντουρί/Τσιλούλης, Φατιόν, Μπαξεβανίδης

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (73’ Ροντρίγκο), Σβαμπ (73’ Κούρτιτς), Ελ Καντουρί (77’ Μουργκ), Α. Ζίβκοβτς, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (84’ Κωνσταντέλιας), Σφιντέρσκι (77’ Ακπομ).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Τζιανλούκα Φέστα): Κότσαρης, Μπαξεβανίδης, Τουτουαρίμα, Ντομίνγκες, Λισγάρας (λ. τρ. 61’ Ντεντάκης), Φατιόν, Κάστρο, Παμλίδης (76’ Λα Πάρα), Μαρτίνες (63’ Ματέι), Τσιλούλης (85’ Σαχλί), Ιωαννίδης (85’ Ντάουντα).