Skip to main content

Επεισόδια μικρής έντασης έξω από το ΑΠΘ

Mικροεπεισόδια σημειώθηκαν μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου για την επέτειο του Πολυτεχνείου, όταν περίπου 50 νεαρά άτομα άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικώ
Mικροεπεισόδια σημειώθηκαν μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου για την επέτειο του Πολυτεχνείου έξω από το ΑΠΘ, όταν περίπου 50 νεαρά άτομα άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών.

Οι νεαροί φορώντας κράνη και κουκούλες έστησαν οδοφράγματα μετακινώντας κάδους απορριμμάτων στην οδό Εγνατία, απέναντι από την Πολυτεχνική Σχολή και στη συνέχεια άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης όπου έχουν συγκεντρωθεί από το μεσημέρι δυνάμεις της αστυνομίας και έβαλαν φωτιά σε μια στάση λεωφορείου.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με βολές κρότου - λάμψης και οι νεαροί υποχώρησαν στους χώρους του πανεπιστημίου, ενώ κατά διαστήματα βγαίνουν στον κεντρικό δρόμο και συνεχίζουν τις ρίψεις αντικειμένων.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκαντρεις διαφορετικές πορείες οι οποίεςξεκίνησαν από το ΑΠΘ και την Καμάρα, ενώοι διαδηλωτές έκαναν και φέτος τηνκαθιερωμένη διαδρομή έξω από το προξενείοτων ΗΠΑ.