Skip to main content

Επεισόδια τα ξημερώματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Σε πεδίο μάχης μεταξύ ομάδας νεαρών και αστυνομικών των ΜΑΤ μετατράπηκε τα ξημερώματα το κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Σε πεδίο μάχης μεταξύ ομάδας νεαρών και αστυνομικών των ΜΑΤ μετατράπηκε τα ξημερώματα το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, λίγο μετά τα μεσάνυχτα ομάδα νεαρών βγήκε από τους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και κινούμενη προς την οδό Εθνικής Αμύνης, έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, στήνοντας πρόχειρα οδοφράγματα, ενώ άρχισε να εκσφενδονίζει βόμβες μολότοφ, πέτρες, ξύλα, πυρσούς και κομμάτια μαρμάρων προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν μεταβεί στην περιοχή.

Οι τελευταίες απάντησαν με χρήση δακρυγόνων, με αποτέλεσμα το κέντρο της Θεσσαλονίκης να «πνιγεί» στα χημικά. Οι νεαροί βρήκαν καταφύγιο στους χώρους του Πανεπιστημίου, όπου καταδιώχθηκαν από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δυνάμεις της «εισήλθαν σε μικρό βάθος της Πανεπιστημιούπολης», όπου οι άγνωστοι συνέχιζαν τον πετροπόλεμο και τις ρήψεις αντικειμένων. Η κατάσταση εκτονώθηκε γύρω στη 1.40 τα ξημερώματα, χωρίς να γίνουν προσαγωγές υπόπτων ή συλλήψεις.

Από την Αστυνομία ανακοινώθηκε ότι σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης. Στο μεταξύ, νωρίτερα, περί τις 8.30 το βράδυ, περιορισμένης έκτασης επεισόδια έγιναν κατά τη συγκέντρωση οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ηρακλή έξω από το Κατσάνειο.

Ομάδα ατόμων προκάλεσε φθορές στις τζαμαρίες του Αθλητικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και 3ης Σεπτεμβρίου, ενώ διαπιστώθηκαν ζημιές σε φωτεινούς σηματοδότες στην γύρω περιοχή.-