Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021
x

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΚΑΔΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΧΑΛΙΑΜΠΑΛΙΑΣ

Ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και βουλευτής Θεσσαλονίκης Σάββας Χαλιαμπάλιας προτείνει να συνδεθούν οι υπόγειοι κάδοι με σύστημα τηλεματικής.

Την επέκταση του συστήματος υπόγειων κάδων για την αποκομιδή των σκουπιδιών ζητεί ο πολιτευτής Σάββας Χαλιαμπάλιας, με αφορμή την προκήρυξη νέου διαγωνισμού από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Το έργο που ξεκίνησε από την προηγούμενη διοίκηση , επί δημαρχίας Μπουτάρη, είχε «παγώσει» από τον περασμένο Νοέμβριο ενώ ο ανάδοχος κηρύχθηκε έκπτωτος,  στις αρχές του 2020.

«Οι υπόγειοι κάδοι λειτουργούν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας , εκτός από τη Θεσσαλονίκη. Η προηγούμενη διοίκηση έδωσε τη δουλειά σε δύο ξεχωριστούς ανάδοχους:  Ο ένας ανέλαβε την κατασκευή των κάδων και ο άλλος των ορυγμάτων  μέσα στα οποία επρόκειτο να τοποθετηθούν. Ο πρώτος, για έναν περίεργο λόγο, δεν τους παρέδωσε ποτέ ενώ ο δεύτερος κατασκεύασε 60 ορύγματα από τα συνολικά 80 που είχε συμφωνήσει να κατασκευάσει. Το έργο δεν έγινε με αποτέλεσμα να ακυρωθεί ο διαγωνισμός» σημειώνει ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου καθαριότητας για την προκήρυξη νέου διαγωνισμού, στα τέλη Ιουνίου, με σκοπό να τοποθετηθούν κάδοι στα 60 ορύγματα, που έχουν ήδη κατασκευαστεί, ο κ. Χαλιαμπάλιας αναρωτιέται: «Τα υπόλοιπα 20 δεν θα γίνουν; Δεν θα συνεχιστεί το έργο; Όχι μόνο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δεν πρέπει αυτό το σωστό σύστημα αποκομιδής των σκουπιδιών να επεκταθεί και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα; Εμείς μέχρι σήμερα έχουμε δει μόνο έναν υπόγειο κάδο που τοποθετήθηκε πιλοτικά αλλά δεν λειτούργησε ποτέ».

Ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και βουλευτής Θεσσαλονίκης  προτείνει: «Να συνδεθούν οι υπόγειοι κάδοι με σύστημα τηλεματικής. Να γνωρίζουμε ύστερα από κεντρικό έλεγχο ποιος κάδος είναι πλήρης και ποιος άδειος έτσι ώστε να πηγαίνει το φορτηγό να παίρνει τους γεμάτους  κάδους και να γίνεται γρήγορα και σωστά η αποκομιδή. Επιπλέον, αυτό το έργο μπορεί να συνδεθεί και με τα «πράσινα σημεία» για την εναπόθεση των άχρηστων ογκωδών αντικειμένων. Περιμένω από το δήμο και τη διοίκηση να δώσει μια πραγματική λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών. Εκτός από το ιστορικό κέντρο, να τοποθετηθούν και σε άλλα σημεία οι υπόγειοι κάδοι και να γίνει μια ολοκληρωμένη δουλειά όπως συμβαίνει και στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ