Skip to main content

Επεκτείνεται ο προαστιακός

Κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών παρουσίασε τις λύσεις για το συγκοινωνιακό πρόβλημα της ευρύτερης περιοχής.
Επεκτείνεται  σε Εδεσσα και Κιλκίς ο προαστιακός σιδηρόδρομος το επόμενο εξάμηνο, καθώς και  σε αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, Μουδανιά και Χαλκιδική, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών κ. Ευρυπίδης Στυλιανίδης κατά την  επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη.

 Ο υπουργός σε δηλώσεις του, τόνισε οτι ο σιδηρόδρομος θα ξαναμπεί στη ζωή της Βορείου Ελλάδος  και θα αποφορτίσει την οδική κίνηση προς τη Χαλκιδική, ενώ θα συμβάλλει   στη διευκόλυνση της μεταφοράς τουριστών από τον διεθνή αερολιμένα στη Χαλκιδική. 

Το έργο της σιδηροδρομικής Εγνατίας, που μελετάται και  θα τρέξει παράλληλα με την οδική Εγνατία, τόνισε οτι  "θα βάλει στο παιχνίδι του σιδηρόδρομου όλη την ξεχασμένη ελληνική περιφέρεια του Βορρά, δίνοντας τη δυνατότητα και στο λιμάνι της Καβάλας αλλά και στους άλλους αστικούς οικισμούς των Σερρών, της Δράμας, της Καβάλας, της Κομοτηνής, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης, να συνδεθούν γρήγορα και αποτελεσματικά με τη Θεσσαλονίκη". Το έργο αυτό το οποίο μελετάται, θα ολοκληρωθεί με πρόγραμμα Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) τα επόμενα χρόνια, τόνισε ο υπουργός.

Ήδη λειτουργεί και ο Προαστιακός Θράκης, που συνδέει τις πόλεις της Αλεξανδρούπολης, της Κομοτηνής και της Ξάνθης.
Για το στρατόπεδο Γκόνου είπε οτι έχουν προχωρήσει όλες οι διαδικασίες παραχώρησης, ενώ η μελέτη σκοπιμότητας προχωρά και τους επόμενους 2 μήνες θα είναι έτοιμο το πλήρες master plan.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός εγκαινίασε το νέο σταθμό των ΚΤΕΛ Χαλκιδικής  και ανακοίνωσε την επέκταση του προγράμματος χρηματοδότησηςγια την ανανέωση του στόλου του.

Ο κ. Στυλιανίδης εγκαινίασε και την τουριστική γραμμή της Θεσσαλονίκης, που καθιέρωσε ο ΟΑΣΘ,η οποία όπως είπε θα αναδεικνύει την ιστορία και τον πολιτισμότης πόλης.

Γνωστοποίησε πως τέλη Σεπτεμβρίου θα παραδοθούν τατρία minibus για το χρόνιο πρόβλημα που είχε προκύψει με τηνεξυπηρέτηση των πολιτών της Άνω Πόλης, ενώ παραδόθηκε το τρίτολεωφορείο για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία . Ακόμα σημείωσετην επίλυση του ζητήματος μεταξύ ΚΤΕΛ και ΟΑΣΘ όσον αφορά τους  εννέαΔήμους  του Λαγκαδά που είχαν μείνει εκτός της περιοχής επέκτασης τωναστικών συγκοινωνιών και οι οποίοι πλέον θα καλύπτονται με περισσότερα δρομολόγια και εισιτήριο 0,50 ευρώ κατόπιν χρηματοδότησης ύψους 7-8 εκ.Ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών.  Προεξόφλησε τησταδιακή αντικατάστασή των λεωφορείων, τα οποία φέρουν κινητήρες παλαιούτύπου με καινούρια αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.