Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτοί οι κεντρικοί οδικοί άξονες-Μάχη από τα συνεργεία

Πάνω από 250 τόνοι αλάτι έπεσαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης - Στόχος να καθαρίσει το δίκτυο ευθύνης της Περιφέρειας μέχρι το απόγευμα.

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη η σφοδρή χιονόπτωση που βρισκόταν σε εξέλιξη κατά τη διάρκεια της νύχτας με τη χιονόστρωση να φθάνει τα 20 εκατοστά ακόμη και στο κέντρο της πόλης.

Το χιόνι που έπεσε πυκνό κάλυψε όπως ήταν αναμενόμενο και τους δρόμους.

Όπως αναφέρει στη Voria.gr ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης, μπορεί το χιόνι να έχει πέσει παντού, ωστόσο η περιφερειακή οδός, η επαρχιακή οδός Πανοράματος, η λεωφόρος Aεροδρομίου και η λεωφόρος Παπανικολάου που βρίσκονται υπ’ ευθύνη της περιφέρειας είναι ανοικτοί, με το σημείο προς το νοσοκομείο Παπανικολάου να χρειάζεται αλυσίδες για τη διέλευση.

«Στην περιφερειακή οδό πρέπει να γίνει λίγη ακόμα δουλειά ώστε να μην έχουμε προβλήματα, θεωρώ πως μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε καθαρίσει», επισημαίνει ο κ. Στεργιάδης.

Όσον αφορά την κεντρική Μακεδονία η Χαλκιδική και η Πιερία επλήγησαν περισσότερο από την χιονόπτωση, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν αποκλεισμένοι οικισμοί.

Το σύνολο του προσωπικού της Περιφέρειας βρίσκεται σε επιφυλακή με 75 μηχανήματα (εκχιονιστικά, αλατιέρες), ώστε να καθαρίσει το δίκτυο μέχρι το απόγευμα.

Μάχη όλο το βράδυ

Όπως αναφέρει στη Voria.gr η εντεταλμένος σύμβουλος Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης Λάζαρος Ζαχαριάδης, «όλο το βράδυ δουλεύαμε, οι βασικοί άξονες της πόλης βρίσκονται σε κυκλοφορία, ωστόσο η τροχαία ορθά πράττει και συνιστά να γίνει η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων».

Συγκεκριμένα, στον δήμο Θεσσαλονίκης βασικές οδοί όπως Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Λεωφ. Νίκης, Μοναστηρίου, Εγνατία, Αγγελάκη, Δελφών, Λεωφ. Στρατού, Ολυμπιάδος, 26ης Οκτωβρίου, Αγ.Δημητρίου, Βασ.Όλγας, Κων.Καραμανλή, Λαγκαδά μέχρι τα όρια του δήμου είναι καθαρές. Επίσης, ανοιχτές είναι οι κάθετες οδοί προς την περιφερειακή οδό Κατσιμίδη και Διαγόρα. Προτεραιότητα δόθηκε στον καθαρισμό δρόμων από τους οποίους διέρχονται λεωφορεία του ΟΑΣΘ και οι οποίοι είναι ανοιχτοί αν και από το πρωί δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια.

Διαβάστε: Χωρίς αστικά λεωφορεία μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι λόγω χιονιά

Προβλήματα υπάρχουν στα στενά του κεντρικού δήμου.

Όπως λέει ο κ.Ζαχαριάδης τα συνεργεία του δήμου συνεχίζουν να ρίχνουν αλάτι και θαλασσινό νερό με το σύνολο του εξοπλισμού του δήμου με έντεκα υδροφόρες και ισάριθμες αλατιέρες να βρίσκονται στους δρόμους.

«Από χθες έπεσαν 250 τόνοι αλάτι, ωστόσο ήταν μεγάλη η ένταση του φαινομένου και αυτό σκεπαζόταν από το χιόνι»«, λέει ο κ. Ζαχαριάδης.

Στη μάχη του αποχιονισμού βρίσκονται περίπου 300 εργαζόμενοι  του δήμου, με την εικόνα να γίνεται καλύτερη το μεσημέρι, καθώς θα γίνει χειρωνακτική εργασία από τα συνεργεία.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε εκκλησίες, στάσεις λεωφορείων και διαβάσεις.

«Δουλεύουμε βάση του σχεδιασμού, ώστε να έχουμε μια ομοιόμορφη εικόνα της πόλης», καταλήγει ο κ. Ζαχαριάδης.