Skip to main content

Χαλκιδική:Επεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία στη Θεσσαλονίκης – Μουδανιών

Διαγωνισμός για παρεμβάσεις σε όλο το εθνικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας. Στις 15 Μαΐου η μελέτη για το παραλιακό μέτωπο Θεσσαλονίκης.

Εγκρίθηκε σήμερα η δημοπράτηση τριών τεχνικών έργων από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μεταξύ των οποίων και η αποκατάσταση της ζημιάς στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, στο ύψος της Πορταριάς.

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Πάρις Μπίλλιας, «η παρέμβασή μας στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών αφορά σε ένα τμήμα στο 60ο χιλιόμετρο, στο ύψος της Πορταριάς, όπου έχει υποχωρήσει το πρανές, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στο παράπλευρο κι όχι στο κύριο οδικό δίκτυο».

Ο κ. Μπίλλιας σημείωσε πως γίνονται εργασίες σε όλο το δρόμο προς τη χερσόνησο της Κασσάνδρας, αφού έχει γίνει ιεράρχηση των ζητημάτων που καταγράφηκαν και με βάση τους διαθέσιμους πόρους αποκατάστασης. «Προσπαθούμε να καλύψουμε τις άμεσες και επείγουσες ανάγκες πρώτα, ώστε να μην ελλοχεύει κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων και καταστροφής περιουσιών. Σε εξέλιξη είναι και ο διαγωνισμός για να γίνουν επεμβάσεις ασφαλτόστρωσης μόλις έχουμε ανάδοχο, αλλά και αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας και διαγραμμίσεων σε όλο το μήκος του δρόμου», επισήμανε ο κ. Μπίλλιας.

Επίσης, εγκρίθηκε η εργολαβία κοπής και απομάκρυνσης της ανεπιθύμητης βλάστησης και συντήρησης του πρασίνου στις εθνικές οδούς της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και της βελτίωσης και επισκευής τεχνικών έργων σε όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας (εθνικό και επαρχιακό).

Ο κ. Μπίλλιας αναφέρθηκε όμως και στη μελέτη για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, την οποία θα παραλάβει η Περιφέρεια στις 15 Μαΐου από τους μελετητές, ώστε να γίνουν οι παρατηρήσεις, να εγκριθεί και να παρουσιαστεί σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που θα υποβάλουν και οι ίδιοι τις παρατηρήσεις τους, προκειμένου ολοκληρωμένη να πάρει το δρόμο της θέσπισης και της υλοποίησής της.

Ο κ. Μπίλλιας υπογράμμισε πως σε όλο το διάστημα της υγειονομικής κρίσης τα εργοτάξια της Περιφέρειας λειτούργησαν με μειωμένο προσωπικό, χωρίς όμως κρούσματα κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.