Skip to main content

Το 2021 το all inclusive spa resort στα Λουτρά Ελευθερών της Καβάλας

Επένδυση 33 εκατ. ευρώ από την KNC στα Λουτρά Ελευθερών - Προχωρημένες συζητήσεις με Ινδούς επιχειρηματίες, συμφωνία με την Inova Hospitality.

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η τουριστική επένδυση της KNC Α.Ε., το Elefthere Seaside Luxury Thermal Spa Resort, στα Λουτρά Ελευθερών, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά επίσημα σε ειδική εκδήλωση το Σάββατο στην Καβάλα.

Η επένδυση, που ανέρχεται σε 33 εκατ. ευρώ, θα αναπτυχθεί σε έκταση 35 στρεμμάτων την οποία έχει μισθώσει η εταιρεία ύστερα από διαγωνισμό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Η KNC A.E. για το Elefthere Seaside Luxury Thermal Spa Resort, σύναψε συμφωνία με την εταιρεία Inova Hospitality.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, η KNC βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με Ινδούς επιχειρηματίες οι οποίοι ενδιαφέρονται να έχουν στρατηγική συμμετοχή στην επένδυση.

Βάσει του σχεδιασμού, η επένδυση θα χρηματοδοτηθεί κατά το 1/3 μέσω Αναπτυξιακού Νόμου, κατά το 1/3 από το Ταμείο Υποδομών και κατά το υπόλοιπο 1/3 με ίδια κεφάλαια. «Υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις με τους Ινδούς αλλά δεν μιλάμε μόνο με αυτούς, διαπραγματεύσεις γίνονται και με άλλους επενδυτές. Το βέβαιο είναι η επένδυση θα προxωρήσει ανεξαρτήτως κατάληξης των συζητήσεων με τους επενδυτές», τόνισε ο κ. Νίκος Χαρακίδης στη Voria.gr. 

Η επένδυση με ορίζοντα ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης το καλοκαίρι του 2021, είναι ο πρώτος σταθμός της KNC, συμφερόντων της οικογένειας Χαρακίδη, στον κλάδο του τουρισμού. Δημιουργεί για την περιοχή 200 μόνιμες θέσεις εργασίας που θα φτάσουν τις 500 στην φάση κατασκευής και 700 έμμεσες. Αναμένεται η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, διαδικασία που παρουσιάζει καθυστέρηση, για να ακολουθήσει η έκδοση της ΚΥΑ και των οικοδομικών αδειών, ενώ μέσα στον Ιούνιο αναμένεται και το πράσινο φως από το Ταμείο Υποδομών.

Όπως επισημαίνεται, η επένδυση στα Λουτρά Ελευθερών μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία στρατηγική επένδυση διότι αλλάζει τα δεδομένα του τουριστικού χάρτη της Β. Ελλάδας, τόσο γεωγραφικά όσο και ποιοτικά. Επίσης,  καλύπτει όλους τους στόχους των τουριστικών κατευθύνσεων της χώρας, όπως του τουρισμού 365 μέρες το χρόνο, της ευεξίας και γενικά του εναλλακτικού τουρισμού.

«Στην KNC έχουμε πάρει τη στρατηγική απόφαση να επενδύσουμε στο μέλλον του ελληνικού τουρισμού, όχι ευκαιριακά αλλά θέτοντας τον πήχη ψηλότερα. Με στρατηγικό στόχο τον τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο για την Καβάλα, την Δράμα και την ευρύτερη περιοχή ενώνουμε τις διαδρομές πολιτιστικού ενδιαφέροντος και τα αξιοθέατα με σημείο αναφοράς το Elefthere Spa Resort, μία βιώσιμη τουριστική επένδυση», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της KNC Α.Ε. Νικόλαος Χαρακίδης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Το επενδυτικό πλάνο

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό,α πό τα 785 στρέμματα, όπως αναφέρεται, θα αξιοποιηθούν σε πρώτη φάση τα 35 στρέμματα, με οικοδομήσιμα 22.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ ο Νόμος  ως Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα, δίνει τη δυνατότητα κάλυψης συνολικά 117.000 τ.μ. Το επενδυτικό πλάνο προβλέπει τη δημιουργία 155 δωματίων, εκ των 12 θα είναι πολυτελής βίλες 100-150 τ.μ. και το 35% σουίτες.

Στην κατασκευή των κτηρίων θα χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά τα οικολογικά υλικά για την ενέργεια και την ανάπτυξη του χώρου. Το 40% των δωματίων θα έχουν και ατομικές πισίνες.

Η λουτρόπολη που θα δημιουργηθεί, θα λειτουργήσει όλο το χρόνο ως All-Inclusive Luxury Resort, που θα αξιοποιήσει και τα 5 υπάρχοντα κτίρια, που θα παραμείνουν θυμίζοντας τη διαχρονικότητα του τόπου. Υπάρχουν 6 πηγές που θα χωριστούν σε δύο ομάδες, με συνολική ποσότητα ιαματικού νερού 275 κυβικών μέτρων την ώρα.  Δυνατότητα χρήσης των ιαματικών νερών, θα έχουν όλοι οι πολίτες, που δεν επιθυμούν διαμονή, με ειδικά τιμολογιακά πακέτα.