Skip to main content

Επένδυση τριών εκατ. ευρώ στο Ταμείο EOS από την Παρευξείνια Τράπεζα

Το EOS Hellenic Renaissance Fund (Ταμείο EOS) είναι ένα ιδιωτικό επενδυτικό ταμείο επιχειρηματικών συμμετοχών με σκοπό την υποστήριξη ελληνικών ΜΜΕ.

Τρία εκατομμύρια ευρώ χορήγησε η Tράπεζα Eμπορίου και Aνάπτυξης Eυξείνου Πόντου (ΤΕΑΕΠ) στο EOS Hellenic Renaissance Fund («Ταμείο EOS»), ένα ιδιωτικό επενδυτικό ταμείο επιχειρηματικών συμμετοχών, που δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ). Μέσω του Ταμείου, η χρηματοδότηση της Τράπεζας θα βοηθήσει ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης και διαθέτουν εξαγωγικό δυναμικό, να υλοποιήσουν τα αναπτυξιακά και επενδυτικά τους σχέδια, δημιουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο, προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία.

Παράλληλα με την ΤΕΑΕΠ, οι κύριοι επενδυτές του Ταμείου EOS είναι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, κορυφαίοι Έλληνες επιχειρηματίες, καθώς και Έλληνες και ξένοι θεσμικοί επενδυτές.

Το Αμοιβαίο Κεφάλαιο θα διαχειρίζεται η EOS Capital Partners Alternative Investment Fund Manager, εταιρεία διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων που εδρεύει στην Ελλάδα.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την επιτυχή πρώτη ολοκήρωση του Ταμείου ΕΟS» δήλωσε ο Ισάν Ουγούρ Ντελικανλί, πρόεδρος της Παρευξείνιας Τράπεζας. «Αυτός ο καινοτόμος τρόπος υποστήριξης του τομέα των μικρομεσαίων υπογραμμίζει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της Τράπεζας σε αυτόν τον στρατηγικό και εξωστρεφή τομέα της ελληνικής οικονομίας» τονίζει και συμπληρώνει πως η Παρευξείνια Τράπεζα είναι αποφασισμένη να επιδιώξει αυτόν τον αναπτυξιακό στόχο σε μια περίοδο, κατά την οποία η ελληνική αγορά χαρακτηρίζεται από περιορισμένη πρόσβαση σε κεφάλαια. «Είναι χαρά μας να συνεργαζόμαστε με την EOS Capital Partners, μια ομάδα καταξιωμένων επαγγελματιών με διεθνή και εγχώρια εμπειρία που είναι απαραίτητες για την ενίσχυση και υποστήριξη εξελιγμένων οικονομικών προϊόντων δομής στην Ελλάδα» καταλήγει ο κ. Ντελικανλί.